Dolar

34,0440

Euro

38,0031

Altın

2.822,75

Bist

9.953,18

2024 KYK Yurt Sonuçları Açıklandı mı?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru sonuçları için gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı'na çevrildi. Başvurularını tamamlayan binlerce öğrenci, sonuçların ne zaman açıklanacağını merakla bekliyor. Sonuçlar geçtiğimiz yıl eylül ortasında duyurulmuştu. Peki, 2024 KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-02 07:21:43

2024 KYK Yurt Sonuçları Açıklandı mı?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından başlatılarak 24 Ağustos Cumartesi günü saat 23.59'da tamamlandı. Binlerce öğrenci, başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Geçtiğimiz yıl KYK yurt sonuçları 13 Eylül'de duyurulmuştu. Bu yıl da sonuçların eylül ayının ortalarında açıklanması bekleniyor.

2024-2025 KYK YURT SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Öğrenciler, KYK yurt başvuru sonuçlarını e-devlet üzerinden sorgulayabilecek. "Bilgileri eksiksiz dolduran fertler, sonuçlara rahatlıkla ulaşabilecek." KYK yurt sonuçları için sorgulama ekranına ulaşmak için ilgili linke tıklamanız yeterli.

İLK KAYIT ÜCRETİ VE DETAYLAR

Yurda ilk kez yerleşen öğrencilerden alınacak ücrete "ilk kayıt ücreti" denir. Bu ücret; gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli gibi kalemlerden oluşur. Öğrenciler, ödemelerini ilgili bankaların ATM'lerinden veya GSB Yurt ve Kredi Ödemeleri ekranında yer alan tutarı görebilecek.

KİMLER ÜCRETSİZ BARINABİLİR?

Belirli şartları taşıyan bazı fertler KYK yurtlarında ücretsiz kalma hakkına sahiptir. Bunlar arasında şehit eş ve çocukları, gazi ve gazi çocukları, anne ve babası vefat etmiş 25 yaşını geçmemiş öğrenciler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı barınma hizmetlerinden faydalananlar ve devlet koruması altında olan fertler bulunur.

2024 KYK YURT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıl KYK yurt sonuçları 13 Eylül'de açıklanmıştı. 2024-2025 yılı KYK yurt sonuçlarının da eylül ayının ortalarında açıklanması bekleniyor. Öğrenciler sonuçları e-devlet üzerinden sorgulayabilecek.

SONUÇLAR İÇİN MERAKLI BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Başvuruların tamamlanmasının ardından binlerce öğrenci gözlerini Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yapacağı açıklamaya çevirdi. "Geçtiğimiz yıl 13 Eylül'de açıklanan sonuçların bu yıl da benzer tarihlerde duyurulması bekleniyor." Yurt başvurusu yapan fertler, sonuçların açıklanmasını heyecanla bekliyor.

SON VİDEO HABER

İsmailağa tartışmasına Erem Şentürk de dahil oldu

Haber Ara