29 Mayıs Üniversitesi 'nitelikli insan' yetiştiriyor
29 Mayıs Üniversitesi yeni fakülte ve bölümlerle öğrencilere kucak açarken öğrenci odaklı eğitim anlaşmasıyla da akademik kadrosunu nitelikli konuma çıkardı. Üniversite aile ortamını arartırmayacak...

Oluşturma Tarihi: 2020-08-10 09:27:28

Güncelleme Tarihi: 2020-08-10 09:27:28

Gerek fakülte içi gerekse farklı fakültelerdeki bölüm ve programlar arası çift anadal ve yandal imkânlarının yer aldığı 29 Mayıs Üniversitesi'nde öğrenciler, öğrenim sürecinde hayatın ve mesleğin gerekleri olan donanımı kazanmanın yanı sıra farklı branşlarda kendilerini geliştirme imkânına sahip oluyor

 NİTELİKLİ İNSANIN KAYNAĞIYIZ

29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu, "Üniversitemiz, ülkemizin kalkınmasının “nitelikli bilgi” ve “nitelikli insan kaynağı” ile mümkün olacağı bilinciyle, seviyeli eğitim öğretim programları yanında araştırmaya da ağırlık verme çabasındadır. Bu çerçevede üniversitemizin en belirgin özelliği, seçkin ve güçlü bir akademik kadroya sahip bulunmasıdır. Kadromuz her dönem zenginleşmektedir. Üniversitemizin bir diğer ayırıcı özelliği ise öğrenci odaklı eğitim anlayışına sahip olmasıdır." yorumunda bulundu.

"Öğrencilerimizi öğrenim süreçlerinde yönlendirmek, geliştirmek ve hayata hazırlamak amaçlı olarak onlara bireysel ve psikolojik rehberlik ve danışmanlık uygulamaları yanında devam ettikleri programa uyum sorunu yaşayanlara akademik destek programı, istekli ve meraklı olanlara ise gelişimlerini desteklemek ve hızlandırmak amacıyla akademik destek ve gelişim programı uygulanmaktadır." diyen Sinanoğlu mesajında şöyle devam etti:
AİLE ORTAMINDA GELEN BAŞARI
"Hazırlık sınıfı programlarımızın başarısı sadece Arapça, İngilizce ve Türkçe öğretmekle sınırlı kalmıyor, lise öğreniminden sonra öğrencilerimizin disiplinli çalışma becerilerini geliştirerek onları adeta lisans programlarına hazırlıyor, başarılarına ciddi bir altyapı oluşturuyorlar. Üniversitemiz yeni ve genç bir üniversite olmakla birlikte “sıradan bir üniversite” değil, çizgisini belirlemiş, sosyal bilimlere yoğunlaşmış tematik bir üniversitedir. Mütevelli heyetimizin, seçkin akademik kadromuzun ve idari personelimizin fedakâr çabaları ve öğrencilerimizin bilinçli, istikrarlı emekleri ve gayretleri bir araya geldiğinde iyi niyet ve samimiyet ile aile ortamında gelişen başarı hikayelerine şahit olmaktayız"

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi, insanlığın bilgi birikimine katkıda bulunma amacıyla nitelikli araştırma ve projelerin hayata geçirilmesi için akademik personeli ve öğrencilerini teşvik ediyor. Üniversite bünyesinde Kuran Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KURAMER), Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (29 MAYIS PAMER), Arapça Öğretimi ve Uygulama Araştırma Merkezi (29 MAYIS ARÖMER), Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (29 MAYIS TÜRÖMER) ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (29 MAYIS SÜREM) evrensel nitelik taşıyan araştırmalara imza atıyor.

BURS OLANAKLARI

Gerçek anlamda bir vakıf üniversitesi özelliğini koruyan 29 Mayıs'ta, öğrencilerin tamamı tam ya da kısmi burslu olarak öğrenim görüyor. Öğrenim bursunun yanında merkezî yerleştirmedeki başarı sıralamasına göre değişen miktarlarda nakit burslar, hazırlık sınıfında ücretsiz ders kitabı ve öğrenci yurtlarında konaklama imkânları da mevcut.Öğrenci başına en çok kitap düşen vakıf üniversitesi kütüphanesi de 29 Mayıs Üniversitesi'nde yer alıyor. Kütüphane,10 bin metrekare kapalı alana sahip olup, bir milyon cilt kitap kapasitesine, bin 500 kişi de oturma kapasitesine sahip. Öğrencilerle birlikte çalışma yapabilecekleri grup çalışma odaları, IT salonu (Bilgisayar odası), mescitleri ve kafeteryaları geniş fiziki imkânlara sahip. YÖK'ün son iki yıldır yaptığı “Vakıf Üniversiteleri Değerlendirme Raporunda” öğrenci başına en çok kitabın düştüğü üniversite olarak ilk sırada yer alan 29 Mayıs Üniversitesi'nin kütüphanesinde ayrıca el yazmaları, bin 600, bin 700 ve bin 800'lü yıllarda basılmış Osmanlıca ve batı dillerindeki nadir eserlerden oluşan bir “Nadir Eserler Bölümü” bulunuyor.

ÖĞRENİM BOYU DEĞİL HAYAT BOYU

İngilizce ve Arapça Hazırlık birimlerinde dili sadece gramer olarak değil, öğrencilerin gündelik hayatın tüm alanlarında kullanabileceğin şekilde öğrenme imkânı sunuluyor. Hazırlık birimleri, öğrencilere hayat boyu yardımcı olacak ve eğitim yaşantılarına katkı sağlayacak yabancı dil becerilerini kazandırabilecek etkili bir dil öğrenimi sunuyor. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi öğrencilerinin yedide biri uluslararası öğrencilerden oluşuyor.

 29 Mayıs Üniversitesi sosyal ve kültürel yönden öğrencilerine geniş olanaklar sunmayı hedef edinirken yeni fakülte ve bölümlerle de akademik etki alanını daha da genişlenmeye motive olmuş vaziyette

Edebiyat Fakültesi

Sosyal Hizmet Bölümü – Sosyal Hizmet Lisans Programı (İsteğe bağlı, kontenjan dâhilinde İngilizce veya Arapça H.Sınıfı) İlahiyat Fakültesi

İlahiyat Lisans Programı (Asgari %30 Arapça) Eğitim Fakültesi

Eğitim Bilimler Bölümü – Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı

Temel Eğitim Bölümü – Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans P.

Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü – Türkçe Öğretmenliği Lisans Programı

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü – Arapça Öğretmenliği Lisans P.

Çeviribilim Bölümü / Mütercim-Tercümanlık (Arapça) Lisans Programı

Çeviribilim Bölümü / Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) Lisans Programı

Felsefe Bölümü – Felsefe Lisans Programı

Psikoloji Bölümü – Psikoloji Lisans Programı

Tarih Bölümü – Tarih Lisans Programı

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü – Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Ekonomi Bölümü – Ekonomi Lisans Programı (İngilizce)

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü – Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Lisans Programı (İngilizce)

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü – İngilizce Öğretmenliği Lisans P. Hukuk Fakültesi

Hukuk Lisans Programı Üniversitenin fakülteleri ve bölümleri Enstitüler

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Yabancı Diller Yüksekokulu

Arapça Hazırlık Birimi

●İngilizce Hazırlık Birimi

● Türkçe Hazırlık Birimi