Dolar

34,0869

Euro

38,0909

Altın

2.841,18

Bist

9.975,61

ALES sınav sonuçları nereden ve nasıl öğrenilir?

ALES sonuçları için bekleyiş sona erdi ve sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından 20 Kasım'da gerçekleştirilen ALES sonuçları bugün açıklandı. ALES sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte sınava giren adaylar sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr ​​adresinden görüntüleyebilecekler.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-09 11:36:34

ALES sınav sonuçları nereden ve nasıl öğrenilir?

Lisansüstü ve akademik kadro başvurusu yapacak adayların tercihi olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 2022/3 sonuç belgesi sorgulama işlemleri başlamıştır. Adaylar, ÖSYM'nin resmi sonuç görüntüleme adresi üzerinden sonuçlarını kolayca görüntüleyebilecek. İşte ALES sınav sonuçları nereden ve nasıl öğrenilir? sorusunun cevabı...

ALES sınav sonuçları nereden ve nasıl öğrenilir?

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 20 Kasım'da uygulamaya konulan 2022-ALES/3 değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Adaylar sınav sonuçlarına, ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilecek.

Sınav sonuçları öğrencilere posta veya e-posta ile bildirilmeyecektir. Sınav sonuç ekranında adaylar katıldıkları oturumlardan aldıkları puanları sayısal ve sözel alanlarda doğru ve yanlış cevap sayıları ile birlikte göstereceklerdir.

Sınavdan alınan puanlar ilan tarihinden itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacaktır.

SON VİDEO HABER

Benfica, Kerem ve Orkun'un golleriyle kazandı

Haber Ara