Teknolojiye yön veren Başakşehir Belediyesi Living Lab İnovasyon ve Teknoloji Merkezi, çevrimiçi eğitimlerle dünyanın dört bir yanına ulaştı. Başakşehir Living Lab'in dünya markası haline dönüştüğünü belirten Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Kovid-19 salgınının başlangıcıyla birlikte, Türkiye'de örneği olmayan bir teknoloji hamlesinin altına imza attık ve eğitimlerimizin tamamını çevrimiçi yapmaya başladık” dedi.
245 EĞİTİM, 26 BİN 132 KATILIMCI
Akıllı şehircilik uygulamaları ile hayata değer kattıklarını söyleyen Başkan Kartoğlu, “Uzman kadrolar ve eğitmenler eşliğinde Kovid-19 salgınının başladığı 2020 yılından bugüne kadar 194'ü farklı olmak üzere 245 çevrimiçi eğitim verdik. Türkiye'nin 81 ilinden çevrimiçi eğitimlerimize katılım sağlandı. Eğitimlerimiz Türkiye sınırlarını aşarak dünyanın dört bir yanına ulaştı. Azerbaycan, Almanya, ABD, Hindistan, İsviçre, Singapur, Rusya ve İngiltere'nin de aralarında olduğu 19 farklı ülkeden katılım oldu. Eğitim alanların sayısı 26 bin 132 kişiye ulaştı.” şeklinde konuştu.
ÇEVRİMİÇİ EĞİTİMLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Katılımcıların en fazla tercih ettiği eğitimler hakkında da bilgi veren Başkan Kartoğlu, “Oyun geliştirme atölyesi, mobil fotoğrafçılık ve etkili sunum teknikleri katılımcılarımızın en fazla tercih ettiği çevrimiçi eğitimler arasında yer aldı. 19 başarılı iş kadını ile girişimci sohbetleri ve sosyal medyayı etkin kullanma dersleri kadın katılımcılarımızın ez çok ilgi gösterdiği çevrimiçi eğitimler oldu.” değerlendirmesinde bulundu.
teknoloji akademi portalı kuruldu
Proje ve hizmetlerle hayatın her alanından sınırları aşmaya devam edeceklerine vurgu yapan Başkan Kartoğlu, çevrimiçi eğitimlerden daha fazla kişinin yararlanabilmesi amacıyla, yine bir ilki gerçekleştirerek Teknoloji Akademi Portalı'nı da hayata geçirdiklerini sözlerine ekledi.