Fatih Sultan Mehmet, kendisini öğrencilere 'vakfetti'
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin misyonu eleştirel ve çözüm odaklı düşünebilen, bilgi, yetenek ve imkânlarını sürekli geliştiren, insani, ahlaki değerlere ve farklılıklara saygılı, üretken bireyler yetiştirmek

Oluşturma Tarihi: 2020-08-09 23:26:10

Güncelleme Tarihi: 2020-08-09 23:26:10

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, vizyoner nesiller yetiştirmek misyonuyla 10 yıl önce başladığı eğitim yolculuğunu aynı heyecanla sürdürüyor.

5 KURUCU VAKFIN HİMAYESİYLE...

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından; Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı, Sinan Ağa bin Abdurrahman Vakfı (Mimar Sinan), Nurbanu Valide Sultan Vakfı, Hatice Sultan Vakfı, Abdullahoğlu Hacı Abdülaziz Ağa Vakfı olmak üzere 5 kurucu vakfın himayesinde kurulan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, sosyal ve fen bilimleri alanlarında eğitim vermekte. Kurucu vakıflarının vakfiyelerinde yazılı eğitim hizmetlerini yerine getirmek, üretilen bilgiyi bilim dünyasıyla ve toplumla paylaşmak, değerlerine saygılı, nitelikli insanlar yetiştirerek insanlığa hizmet etmek amaçlarını taşıyan üniversite, bu amaçlar doğrultusunda öğrenmeye açık gençler ile değerli öğretim görevlilerini bir araya getiriyor.

ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nin misyonu eleştirel ve çözüm odaklı düşünebilen, bilgi, yetenek ve imkânlarını sürekli geliştiren, insani, ahlaki değerlere ve farklılıklara saygılı, üretken bireyler yetiştirmek, çok disiplinli araştırmalar ile medeniyet değerlerimiz ışığında bilim ve sanat dünyasına özgün katkılar sağlamaktır. Bu misyondan hareketle Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde yürütülen çalışmalar ülkemizde ve dünyada bilimsel gelişmeleri etkilemeyi, teknolojik, sosyal ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmayı amaçlamakta.

ÜNİVERSİTE VE BURS DURUMU

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde YKS puanına dayalı Üniversiteye Giriş Bursu kapsamında tam burs, %50 burs ve %25 burs imkânının yanı sıra teşvik ve destek bursları da veriliyor. Üniversite, “Yükseköğretim Kurulu Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu 2019”a göre 70 vakıf üniversitesi arasında, burslardan faydalanan öğrenci oranının en yüksek olduğu ilk 5 vakıf üniversitesi arasında yer alıyor. Öğrencilerin %95'i burslu olarak eğitim görüyor

 Üniversite 5.000 lisans, 938 ön lisans ve 822 lisansüstü öğrencisi ile toplam 6.760 öğrenci, 5.170 mezun, 334 akademisyen ve 230 idari çalışanla akademik ve entelektüel hayatın farklı noktalarında güçlü ve özgün bir duruşa sahip.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ PORTFÖYÜ

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, 65 ülkeden 803 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyor. 22 ön lisans, 619 lisans, 162 lisansüstü öğrencisi olmak üzere toplam 803 uluslararası öğrenci dünyanın tüm renklerini üniversiteye taşıyor.

ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİNE AÇIK

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Avrupa'dan Asya'ya, Amerika'dan Afrika'ya dünyanın farklı kıtalarından ülkelerle geliştirdiği iş birliği anlaşmalarıyla öğrencilerine yeni kültürleri tanıma, dünyayı keşfetme imkânı sunuyor. En çok tercih edilen öğrenci değişim programlarından biri olan Erasmus'ta üniversitenin 33 ülkeden 59 üniversite ile anlaşması bulunuyor. Diğer değişim programlarıyla ise 29 ülkeden 56 üniversite ile anlaşma mevcut. Geçen 10 yılda 325 öğrenci Erasmus'tan, 595 öğrenci ise yurt dışı yaz okulu fırsatından yararlandı. Öğrencilerin yanı sıra akademik ve idari kadro da küresel imkânlardan faydalanabiliyor. Yurt dışı eğitim ve çalışma hareketliliği Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde titizlikle yürütülüyor.

ARGE VE İNOVATİF MİSYONU

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, üniversite-sanayi birlikteliğinden yenilikçi alanlarda yeni ürünler, girişimler ve projeler ile İstanbul'un ar-ge potansiyelini güçlendirmeyi hedefliyor. Akademisyenler ve öğrenciler Teknoloji Transfer Ofisi ve diğer merkezler öncülüğünde girişimci fikirlerini hayata geçiriyor, akademik araştırma sonuçlarını verimli ve hızlı bir şekilde ticarileştirebiliyor. Merkezlerde proje yazma, patent alma, ticarileşme konularında gereken altyapı sağlanıyor. Öğrenciler mezun olmadan önce girişimcilik kültürüyle donanmış oluyor.

Edebiyat, Güzel Sanatlar, Hukuk, İslâmi İlimler, Mimarlık ve Tasarım, Mühendislik ve Eğitim Fakülteleri ile Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü çatısı altında eğitime hizmet veren Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, 18 lisans, 6 ön lisans ve 35 lisansüstü programı ile bilimin gelişmesine katkıda bulunuyor. Kendisini sürekli yenileyen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, akademiye yeni bir soluk getirme ve önümüzdeki yıllarda bilim dünyasına daha fazla değer katma hedefiyle hızla büyüyor.

HANGİ LOKASYONLARDA AKTİF ÖĞRENİM VERİYOR?

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, İstanbul'un merkezi noktalarında konumlanan tarihi önemi haiz yerleşkelerde eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. 16. yüzyılda inşa edilmiş Yenikapı Mevlevîhânesi/ Topkapı Yerleşkesi Arapça Hazırlık Programı ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsünü bünyesinde barındırıyor. 18. yüzyılda kurulan Humbaracı Kışlası'nın ve Mühendishane-i Berrî-i Hümayûn'un faaliyete başladığı Haliç Yerleşkesi'nde Hukuk, Mimarlık ve Tasarım, Mühendislik Fakülteleri, Meslek Yüksek Okulu ve üniversitesanayi iş birliklerinin yürütüldüğü uygulama ve araştırma merkezleri bulunuyor. Edebiyat ve Eğitim Fakülteleri ile Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokuluna ve merkezlere ev sahipliği yapan Üsküdar Yerleşkesi, 16. yüzyılda III. Murad'ın annesi Nurbanu Valide Sultan'ın inşa ettirdiği Atik Valide Külliyesidir. Güzel Sanatlar Fakültesi Kandilli'de, İslami İlimler Fakültesi Fatih'te, İngilizce Hazırlık Programı da Çamlıca'da eğitim veriyor.

AKTİF BİR YAŞAMA HAZIR MISINIZ?

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde aktif olarak faaliyette bulunan 53 öğrenci kulübü yıl içerisinde yüzlerce etkinlik düzenliyor. Öğrenciler; konferans, sempozyum, seminer gibi akademik içerikli etkinliklerin yanında eğitimler, geziler, spor turnuvaları ve atölyelerle yerleşkelere renk katıyor.

Farklı düşüncelerin entelektüel düzlemde tartışıldığı, farklı renklerin bir araya geldiği etkinliklere bilim, sanat, edebiyat ve kültür dünyasının değerli isimleri katılıyor. Üniversite spora verdiği değerle de sporcu öğrencilerinin her daim yanında oluyor. Basketbol, futbol, voleybol gibi takım sporlarının yanında kungfu, judo, wushu, güreş gibi bireysel sporlarda ulusal ve uluslararası alanda mücadele eden, birçok başarı kazanan öğrencilerin sporcu bursuyla yanında olup, sevinçleri paylaşmakta...