İzmir Öğretmen Akademileri, öğretmenlerin kişisel, sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerini desteklemeyi, farkındalık yaratmayı ve onları dijital dönüşüm sürecine hazırlamayı amaçlayan bir proje olarak hayata geçirildi. Proje kapsamında, "Şehir ve Kültür", "Müzik" ve "Edebiyat" alanlarında 8 hafta süren eğitimler düzenlendi. Bu eğitimler, İzmir'in tarihi ve kültürel mirasını yansıtan çeşitli mekânlarda gerçekleştirildi.
AÇILIŞ KONUŞMALARI VE İŞ BİRLİĞİ VURGUSU
Program, "Öğretmen Akademileri" konulu sinevizyon gösterimiyle başladı. Törende İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cahit Telci, üniversiteler ile kurumlar arasındaki iş birliğinin önemine değindi. Telci, eğitimcilerin konfor alanlarından çıkıp, ortak bir vizyonla hareket etmelerinin gerekliliğini vurguladı ve İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile yapılan iş birliğinin önemini dile getirdi.
İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ise konuşmasında, Millî Eğitim Bakanlığı'nın dijital dönüşüm çağında eğitim politikaları doğrultusunda öğretmenlerin kendini sürekli yenileyen ve gelişen bireyler olarak yetiştirilmesini amaçladıklarını belirtti. Yahşi, akademiye katılan öğretmenlerin geri bildirimleriyle sürekli yenilenen eğitim anlayışıyla, geleceği şekillendirecek nesiller yetiştirme hedeflerini dile getirdi.
EĞİTİM ALAN ÖĞRETMENLERE BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ
Programın sonunda, İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim veren akademisyenlere teşekkür belgeleri verildi. Ayrıca, eğitimlere katılan öğretmenlere de katılım belgeleri takdim edildi. Bu etkinlik, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayarak, onları geleceğin eğitimine daha güçlü bir şekilde hazırlamayı hedeflemektedir.