Dolar

34,0540

Euro

37,9829

Altın

2.809,88

Bist

9.774,49

'Kayıt ücreti ya da zorla ücret alınıyor' ifadesi gerçekleri yansıtmıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda kayıt ücreti alınmadığını ve bu konuda iddiaların gerçek dışı olduğunu duyurdu. Tekin, yeni mülakat düzenlemeleri ve müfredat değişiklikleriyle ilgili detayları paylaştı.

2 Gün Önce Güncellendi

2024-09-17 07:24:17

'Kayıt ücreti ya da zorla ücret alınıyor' ifadesi gerçekleri yansıtmıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda kayıt ücreti alındığına dair iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti. Tekin, "Kayıt ücreti isteniyor" söylemlerinin öğretmen ve okul idarecilerini zan altında bırakabileceğini ifade etti. Tekin, Bakanlık olarak 43 maddelik bir genelge göndererek, okullarda kayıt ve benzeri ücretlerin kesinlikle alınmaması gerektiğini vurguladıklarını ve bu konuda şikayeti olanların Bakanlığa başvurabileceğini açıkladı.

KAYIT ÜCRETLERİYLE İLGİLİ SERT AÇIKLAMA

Tekin, kayıt ücretleriyle ilgili söylentilerin okullardaki idarecileri yıpratıcı olduğunu belirtti. 43 maddelik genelgeyle, “Kayıt ve benzeri ücretlerle velilerden ücret alınmaması” talimatını verdiklerini söyledi. Bakan, "Bu yıl okullar açılmadan önce gerekli tedbirleri aldık ve para vermeyen öğrencileri kayıt etmeme gibi bir uygulama yok" dedi.

MÜLAKAT SÜREÇLERİNE YENİ DÜZENLEMELER

Öğretmen atamalarıyla ilgili mülakat süreçlerini revize ettiklerini duyuran Tekin, “Mülakatlarda adil bir değerlendirme yapılacak” ifadesinde bulundu. Ayrıca, mülakatlarda adayların kimliklerinin gizli tutulacağını ve bu dönemde “siyasal veya tanıdık etkilere” karşı sıfır tolerans politikası izleneceğini vurguladı.

EĞİTİM MÜFREDATINDA DEĞİŞİKLİKLER

Müfredattaki değişikliklerle ilgili olarak Tekin, “Müfredatı yüzde 35 oranında hafiflettik” açıklamasını yaptı. Eğitimde bilgi yükünün azaltılması ve beceri odaklı eğitime geçilmesinin amaçlandığını belirten Tekin, bu değişikliklerin “bilimsel” ve “eğitim standartlarını yükseltici” olduğunu söyledi.

FRANSIZ OKULLARI VE ULUSLARARASI SÖZLEŞMELER

Fransız okullarıyla ilgili mevcut hukuki zeminleri tartışan Tekin, “Türkiye milli ve bağımsız bir devlet olarak iç hukukuna uygun hareket eder” şeklinde konuştu. Fransız yetkililerle müzakerelerin sürdüğünü ve taleplerinin yerine getirilmesi durumunda “uluslararası sürecin” devam edeceğini açıkladı.

SON VİDEO HABER

Lübnan ordusu 'şüpheli cihaz' peşinde

Haber Ara