Konya rekor kırdı
Tiyatro oyununda dünya rekoru Konya’nın! 8 ayda 28 bin tiyatro!

Oluşturma Tarihi: 2015-11-05 09:50:11

Güncelleme Tarihi: 2015-11-05 09:50:11

Haber7'de yer alan habere göre: Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulan, Konya'daki çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde toplumun tüm kesimlerine değerler eğitimini anlatmayı amaçlayan “Medeniyet Okulu” projesi, 2014 Kasım Ayında itibaren hızla çalışmalarına devam ediyor. 2018 yılına kadar Konya iline bağlı 31 ilçede, 7'den 70'e halkın tüm kesimine her yıl belirlenen 8, toplamda 32 adet bizi biz yapan değer, birçok çalışma ve organizasyon ile vatandaşlara sunuluyor. 2014 -2015 dönemlerinde, Cömertlik, Hoşgörü, Dürüstlük, Sevgi, Ümit, Sabır, Doğruluk ve Adalet değerlerini sunan Medeniyet Okulu bu yılda Bilgili, Barışık, Fedakar, Sadakatli, İnançlı, Cesaretli, Nezaketli ve Mücadeleci konularını kapsıyor.

Medeniyet Okulu projesi her ay belirlenen değerin konu edildiği, uzmanlar tarafından hazırlanan 100 bin toplamda 800 bin dergiyi öğrencilere ulaştırıyor. Her değerin ayrı ayrı işlendiği, her ay 3500, toplamda 28 bin tiyatro gösterileri ile öğrencilere değerleri ilmek ilmek işliyor. Öğrencilerin okul dışında zamanlarını değerlendirebileceği, eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla, kütüphane, bilgisayar, atölye çalışmaları, karakter eğitimi ve spor faaliyetlerini uygulandığı “BİLGEHANE”leri kuruyor. 8 ayrı değer üzerine özel hazırlanan kısa filmler sosyal medya, yerel ve ulusal yayın kuruluşları aracılığıyla toplumun tüm kesimine aktarılıyor. İlkokul öğrencileri için özel hazırlanan 12D sinema tekniği ile değerlerin işlendiği animasyon filmleri mobil araçlarımız ile gösterim yapıyor. Çiftçilere dönük kıraathanelerde sazımız ve sözümüz konu başlığında, değerlerin anlatımının gerçekleştiği çiftçi buluşmaları gerçekleştiriyor.

Liseli öğrencilerle 40 yazar buluşmaları, üniversite öğrencileri ile yurt sohbetleri, 100 okulda 100 zenginleştirilmiş kütüphane, aile seminerleri, konferanslar, sempozyumlar, çalıştaylar, gençlik buluşmaları konserleri, bilim tırı, gezici kütüphane, yarışmalar, her değerin ayrı ayrı konu edildiği instagram fotoğraf yarışmalarıyla değerlerimiz fotoğraf karelerinde hayat buluyor, il içi ve il dışı geziler, sanayi kesimine dönük sanayi buluşmaları, kadim geçmişimize ait, değerleri sahip bilim adamlarımızın tanıtımlarının yapıldığı ve bilimsel çalışmaların gerçekleştirildiği bilim merkezi atölye çalışmaları ile toplumun tüm kesimini kucaklıyor.

Medeniyet Okulu projesi hoşgörü şehri olan Konya'nın bireysel ve toplumsal huzuru yakalamış yapısına katkı sağlıyor. Birlik ve beraberliğin örnek şehri olan Konya'da gerçekleştirilen bu büyük proje Türkiye genelinde birçok belediyeye örnek olmuş, bakanlıklar nezdinde kabul görmüş bir proje olarak çalışmalarına hızla devam ediyor.