Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

KPSS 60 puanla memur olma şansı var mı? Tercih seçenekleri belli oldu

KPSS önlisans sonuçları açıklandı! 60 puanla memur olma şansı var mı? Adaylar, puanlarına göre kamu kurumlarına yerleşme imkanını değerlendiriyor. Detaylar haberimizde.

4 Saat Önce Güncellendi

2024-09-20 20:10:18

KPSS 60 puanla memur olma şansı var mı? Tercih seçenekleri belli oldu

KPSS önlisans sonuçları açıklandı. Kamu kurumları, B Grubu Kadrolar için 65 puan ve üzeri başvuruları kabul ederken, 50-70 puan arası farklı seçenekler sunuyor. Memur olmak isteyen fertler, puanlarına göre tercih yapabilecekler.

KPSS ÖNLİSANS PUANLARI VE TERCIH SEÇENEKLERİ

KPSS Ön Lisans sonuçları açıklandıktan sonra, 50, 55, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ve 70 puan aralığında hangi kurumlara başvurulabileceği merak konusu oldu. Ancak, 50, 55 ve 60 puan ile atama yapan bir kurum bulunmuyor. 65 puan ve üzeri adaylar için uygun kurumlar aşağıdaki linkte yer alıyor.

PUANLARIN GEÇERLİLİK SÜRESİ

KPSS Ön Lisans sınav sonuçları, açıklanma tarihinden itibaren iki yıl boyunca geçerli. Yeni bir sınav yapılamaması durumunda ise, sonuçlar bir sonraki sınavın açıklanmasına kadar geçerliliğini koruyor. Kamu kurumları, B Grubu Kadrolar için ilk defa atama yapacak fertlerin geçerli bir KPSS puanına sahip olmalarını şart koşuyor.

B GRUBU KADROLAR VE YERLEŞTİRME SÜRECİ

B Grubu Kadrolar, genel ve katma bütçeli kurumlar, belediyeler, il özel idareleri ve kurdukları birlikler gibi geniş bir yelpazede yer alıyor. Adaylar, ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek yerleştirme işlemlerine puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde bulundurularak yerleştiriliyor. Yerleştirme sonuçları, internet üzerinden elektronik ortamda duyuruluyor.

YERLEŞTİRMEDE ÖNEMLİ NOKTALAR

Yerleştirme sürecinde, aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olan fertlere, eğer mezuniyet tarihleri aynı ise yaşı büyük olana öncelik tanınıyor. Adayların, yerleştirme sürecinde gönderdikleri bilgilerin doğruluğu büyük önem taşıyor. Gerekli belgeleri zamanında sunmayan veya atama koşullarını yerine getiremeyen fertlerin atamaları gerçekleştirilmiyor.

SON VİDEO HABER

'Gazze Kasabı'nı ekranda gören kadın, televizyonu imha etti!

Haber Ara