Dolar

34,0336

Euro

37,9505

Altın

2.819,88

Bist

9.758,14

LGS'de kriz: Puanlar iptal mi edildi? MEB'den açıklama!

MEB, 2024 LGS sınavında bir fen bilimleri sorusunun iptal edilmesi üzerine puanların yeniden hesaplanacağını açıkladı. Üst tercihlerine yerleşen öğrencilere yeni kayıt hakkı tanınırken, mevcut okullardaki hakları da korundu.

5 Gün Önce Güncellendi

2024-09-13 18:15:57

LGS'de kriz: Puanlar iptal mi edildi? MEB'den açıklama!

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024 LGS sınavındaki bir sorunun iptal edildiğini ve puanların yeniden hesaplanacağını açıkladı. Mağduriyet yaşanmaması için tüm öğrencilerin haklarının korunduğu belirtilerek, üst tercihlerine yerleşenlere yeni kayıt hakkı tanındı.

LGS PUANLARI YENİDEN Mİ HESAPLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, "mahkeme kararıyla iptal edilen" fen bilimleri sorusunun ardından, LGS puanlarının yeniden hesaplanacağını duyurdu. Bu süreçte tüm öğrencilerin yerleştikleri okullara yönelik haklarının korunduğu vurgulandı. Üst tercihlerine yerleşmeye hak kazananlara ise yeni kayıt hakkı tanındı.

"YENİDEN DEĞERLENDİRME YAPILDI"

Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara 3. İdare Mahkemesi'nin 2024 LGS sınavındaki bir fen bilimleri sorusunu iptal ettiğini açıkladı. Sınav kılavuzunda yer alan "geçerli soruların puan değerinin yeniden hesaplanması" hükmü gereği diğer sorular üzerinden yeniden değerlendirme yapıldı.

"ÖĞRENCİLERİN HAKLARI KORUNDU"

Bakanlık, öğrencilerin mağduriyet yaşamaması adına yerleştikleri okullara yönelik tüm hakların korunduğunu belirtti. Üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler için 14-20 Eylül 2024 tarihlerinde yeni kayıt hakları tanındı ve işlemlerin e-Okul üzerinden takip edileceği bildirildi.

Haber Ara