Dolar

34,0184

Euro

37,8996

Altın

2.821,42

Bist

9.577,46

MEB’den Cep Telefonlarıyla İlgili Yeni Genelge: Okulda Kullanımı Yasak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye göre, okula cep telefonu getirmek yasak. 'Cep telefonları ve dersleri aksatacak diğer cihazların okul içinde kullanımı kesinlikle yasaklanmıştır.'

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-09 11:56:38

MEB’den Cep Telefonlarıyla İlgili Yeni Genelge: Okulda Kullanımı Yasak

Milli Eğitim Bakanlığı, 21 Ağustos 2023 tarihinde yayınladığı genelge ile okula cep telefonu götürmenin yasak olduğunu duyurdu. Genelgede, sadece cep telefonlarının değil, "dersleri aksatacak bu tür cihazların da yasak olduğu" belirtildi. Genelgede yer alan maddeye göre;

"Öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmalarına yönelik tedbirlerin yanı sıra bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alınacak, okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine sebebiyet verecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanımından kaçınılacaktır."

CEZA UYGULAMALARI NELER?

Okul yönetimleri, cep telefonları ve benzeri cihazların kullanımı konusunda titizlikle denetim yapacak. "Öğrencilerin ders saatlerinde cep telefonlarını kullanmaları" yasaklanmış olup, kurallara uymayan öğrencilere çeşitli disiplin cezaları uygulanabilecektir.

GENELGE YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

MEB tarafından yayınlanan genelge ile cep telefonlarının okula getirilmesi kesin olarak yasaklandı. Genelgeye uygun olarak, öğrencilerin bu tür cihazları okula getirmemeleri ve sınıflarda kullanmamaları gerekiyor.

Haber Ara