Dolar

34,0684

Euro

37,9852

Altın

2.803,20

Bist

9.774,49

MEB’den mülakat sonuçları için geri sayım! Açıklama ne zaman?

Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçlarının açıklanması için gözler Danıştay'ın vereceği kararda. MEB, sonuçları Danıştay kararına göre duyuracak. Adaylar sonuçlarını e-Devlet üzerinden öğrenebilecekler.

3 Gün Önce Güncellendi

2024-09-16 09:53:38

MEB’den mülakat sonuçları için geri sayım! Açıklama ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde sözleşmeli öğretmen olarak görev almak isteyen adaylar, tercih döneminde kullanacakları mülakat sonuçlarını merakla bekliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber'de yaptığı açıklamada, mülakat sonuçlarının Danıştay kararı sonrası açıklanacağını belirtti. İşte sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar…

MÜLAKAT SONUÇLARI NEDEN AÇIKLANMIYOR?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları konusunda önemli açıklamalar yaptı. "Danıştayın bu konuda vereceği karara göre, öğretmen arkadaşların mülakat notlarını açıklayıp atama süreçlerini başlatacağız. Burada bu karara kadar beklemek durumundayız." şeklinde konuştu. Adaylar, Danıştay'ın vereceği kararı bekliyor.

MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bakan Tekin, "Mülakatlarda adaletsizlik ve hukuksuzluğa karşı her tedbiri aldık. Mülakat notunun da yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakatla oluşmasını istedik. Mülakatları tamamladık. Danıştay'ın kararından sonra öğretmen adayı arkadaşlarımızın mülakat sonuçlarını duyuracağız." ifadelerini kullandı. Bu kapsamda, kısa süre içerisinde kararın açıklanması ve sonuçların ilan edilmesi bekleniyor.

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLECEK?

Sözlü sınav sonuçları, tüm adayların sözlü sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak. Adaylar, sonuçlarını kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecekler. Sonuçlar ayrıca MEB'in resmi internet adresinde ilan edilecek.

SON VİDEO HABER

Lübnan ordusu 'şüpheli cihaz' peşinde

Haber Ara