MEB, LGS başvuru süresini 16 Nisan 2025'e kadar uzattığını duyurdu. Öğrenciler, başvurularını e-Okul üzerinden 2-16 Nisan tarihleri arasında yapabilecek. Bu değişiklik, idari izin nedeniyle oluşabilecek mağduriyetleri engellemeyi amaçlıyor.
MEB'e bağlı okullarda ikinci ara tatil için geri sayım başladı! 20 milyon öğrenci, 31 Mart - 4 Nisan tarihleri arasında kısa bir mola verecek. Okullarda son ders zili 28 Mart Cuma günü çalacak!
Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim kurumlarında okul kıyafeti uygulamasını zorunlu hâle getiren yeni düzenlemeyi yürürlüğe koydu. 2024 yılı sonunda yayımlanan yönetmeliğe göre, okul kıyafetini giymeyen öğrencilere disiplin cezası uygulanacak ve takdir ile teşekkür belgesi verilmeyecek. Karar, tüm ilköğretim ve ortaöğretim kademelerinde geçerli olacak.
Osmaniye'de ana sınıfı öğrencilerinin doğayla iç içe vakit geçirmesinin amaçlandığı 'Duvarsız Sınıflar' projesi kapsamında okulların bahçesine oyun evi, parkur, bitki yetiştirme alanı ve öğrenme atölyeleri yapılıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü arasında imzalanan 'Müşterek Harita Üretimine İlişkin İş Birliği Protokolü' kapsamında, ders kitaplarıyla eğitim araçlarında kullanılmak üzere temel haritacılık ilke ve kurallarına uygun olarak hazırlanan haritalar yayımlandı.
Öğrenciler, 2025 Nisan ara tatili için sabırsızlanıyor. 31 Mart'ta başlayıp 4 Nisan'da sona erecek olan tatil, 9 gün sürecek. Eğitim yılına kısa bir ara veren öğrenciler, 7 Nisan'da eğitimine devam edecek.