Dolar

34,0467

Euro

37,9137

Altın

2.828,34

Bist

9.664,95

ÖSYM'den besyo tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

BESYO tercihleri için geri sayım başladı. ÖSYM'nin düzenlediği Özel Yetenek Sınavı sonrası adaylar BESYO tercih tarihlerinin ne zaman açıklanacağını merakla bekliyor. Tercih süreci ve yerleştirme detayları ÖSYM tarafından duyurulacak.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-10 07:04:30

ÖSYM'den besyo tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

BESYO tercihleri için adayların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) kapsamında yapılan BESYO sınavları, ÖSYM tarafından tamamlandı. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim kurumlarının spor programlarına öğrenci alımı, ÖSYM'nin düzenlediği merkezi Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) kapsamında gerçekleştirilecek. 20-26 Ağustos tarihleri arasında sona eren sınavların ardından, tercih işlemleri için adaylar gözlerini ÖSYM'den gelecek açıklamalara çevirdi. Tercih sonuçlarının önümüzdeki haftalarda açıklanması bekleniyor.

BESYO TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

BESYO tercih tarihleri henüz netleşmedi. ÖSYM tarafından açıklama yapıldığı anda, adaylar bu bilgilere kolaylıkla ulaşabilecek. Tercih kılavuzu ve süreçle ilgili bilgiler ÖSYM'nin resmi kanallarında yayımlanacak. 2024-2025 eğitim yılı için ÖSYM'nin güncel duyurularını takip etmek önemli.

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Merkezi yerleştirmede adaylar, puanları, program tercihleri ve kontenjan koşulları dikkate alınarak yerleştirilecek. Adayların Yerleştirme Puanlarına (YP) göre, en yüksek puandan düşük puana doğru sıralama yapılacak. En yüksek YP'ye sahip adaydan başlayarak, tercih sırası esas alınarak yerleştirme işlemi gerçekleştirilecek.

ÖĞRETMENLİK PROGRAMLARINA ÖZEL ŞARTLAR

Öğretmenlik programları için başvuracak adayların Y-TYT'de en düşük 800 bininci sırada olmaları gerekmektedir. Öğretmenlik programlarını tercih edecek adayların, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ni incelemelerinde fayda var.

PUAN EŞİTLİĞİ DURUMUNDA NE OLACAK?

Eşit puanlı adaylar arasında yerleştirme yapılırken, TYT sınav puanı yüksek olan adaya öncelik verilecektir. Eşitliğin devam etmesi durumunda, OBP'si (Ortaöğretim Başarı Puanı) yüksek olan aday avantajlı olacaktır. Tüm kontenjanlar için, kadın ve erkek kontenjanları ayrı ayrı olmak üzere genel kontenjan ve millî sporcu kontenjanı dikkate alınacaktır.

Haber Ara