Dolar

34,2950

Euro

37,5144

Altın

2.908,85

Bist

9.029,10

ÖSYM Pazar günü sınav maratonu! 4 farklı sınav düzenlenecek

ÖSYM, 13 Ekim Pazar günü dört büyük sınav gerçekleştirecek! DUS, EUS ve STS sınavları için adaylar ter dökecek. Sınav saat 10.15'te başlayacak ve kimliğini unutan adaylar için nüfus müdürlükleri açık olacak.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-11 10:42:52

ÖSYM Pazar günü sınav maratonu! 4 farklı sınav düzenlenecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 13 Ekim Pazar günü dört farklı sınav gerçekleştirecek. Bu sınavlar arasında DUS, EUS ve yurt dışı diploma denkliği için yapılacak STS yer alacak. Sınav saat 10.15'te başlayacak ve 10.00'dan sonra adaylar sınav binalarına alınmayacak.

DUS VE STS DİŞ HEKİMLİĞİ SINAVLARI ANKARA VE İSTANBUL'DA YAPILACAK

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS 2. Dönem) ve Diş Hekimliği Alanında Yurt Dışı Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (STS Diş Hekimliği) 13 Ekim Pazar günü yapılacak. DUS Ankara ve İstanbul'da, STS Diş Hekimliği ise sadece Ankara'da uygulanacak.

ECZACILIK SINAVLARI ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK

Aynı gün, Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (EUS) ve Eczacılık Alanında Yurt Dışı Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (STS Eczacılık) da Ankara'da elektronik ortamda yapılacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, geçen yıl başlatılan elektronik sınav uygulamasının bu sene de sürdürüleceğini belirtti.

SINAV DETAYLARI VE ADAY SAYILARI AÇIKLANDI

DUS ve STS Diş Hekimliği sınavlarında adaylara 120 soru için 150 dakika verilecek. EUS ve STS Eczacılık sınavları için ise 75 soruya 110 dakika süre tanınacak. Pazar günü yapılacak sınavlara toplamda 8 binden fazla aday katılacak.

SINAV GÜNÜ NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK OLACAK

Kimlik kartını kaybeden veya eksik bilgisi bulunan adaylar için sınav günü il nüfus müdürlükleri açık tutulacak. Adayların sınav binalarına girişte kimlik kartları yanında olmalı.

SON VİDEO HABER

Köfteci Yusuf'u savundu, sipariş verdiğini duyurdu

Haber Ara