Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), organize sanayi bölgeleri dışında açılan özel mesleki ve teknik eğitim okullarında öğrenim gören öğrencilere, 2016-2017 öğretim yılından itibaren eğitim-öğretim desteği verilecek.
"Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
AA'nın haberine göre, organize sanayi bölgeleri dışında açılan özel mesleki ve teknik eğitim okullarında öğrenim gören öğrencilere eğitim-öğretim desteği verilmesine imkan sağlanması için 21 Mart 2016 tarihinde alınan Bakanlar Kurulu Kararı, 2016-2017 öğretim yılından itibaren uygulanabilecek.
10 YIL SÜRELİ PROTOKOL ŞARTI
Bu kapsamda, organize sanayi bölgesi dışındaki özel mesleki ve teknik eğitim okullarına eğitim-öğretim desteği verilebilmesi, orta ve büyük ölçekli işletmelerle 10 yıl süreli protokol yapılması ve okulun açıldığı il veya ilçe nüfusunun 20 bin ve üzerinde olması şartlarına bağlandı.
Organize sanayi bölgesi dışında açılan özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde, takviye kursları, yemek, servis, pansiyon hizmetleri hariç olmak üzere eğitim ve öğretim desteği kapsamındaki öğrencilerden, tebliğde desteklenecek alan ve dallarda belirlenen eğitim-öğretim desteği tutarı kadar eğitim öğretim ücreti alınabilecek.
ÖZEL OKULLARDA ÜCRET ARTIŞLARI
Bakanlığın yeni düzenlemesiyle özel okullarda ücret artışları da yeniden düzenlendi. Buna göre, özel okullar öğrenci kayıt sözleşmesinde belirtilen eğitim ücretine ÜFE+TÜFE ortalamasının en fazla yüzde 5'i oranında artış yapabilecek.
Bakanlığın yeni düzenlemesinde, eğitim-öğretim desteği puanlama sistemine de yeni bir madde eklendi. Buna göre, destek verilecek öğrencinin anne, baba veya kardeşinin yüzde 50 engelli olması halinde 50 ek puan verilecek.