Dolar

34,2271

Euro

37,2249

Altın

2.994,53

Bist

8.793,61

Uzman öğretmen sınavı zor muydu kolay mıydı? Uzman öğretmen sınavına kaç kişi katıldı?

19 Kasım Cumartesi yapılan Öğretmenlik Kariyer Basamağı yazılı sınavlarında ter döken adaylar sınavın ardından sonuçların açıklanmasını beklemeye başladı. 12 Aralık'ta sonuçlar açıklanacak ve öğretmenler yeni unvanlarına 2023 yılıyla birlikte kavuşacak. Sınavın ardından öğretmenler sınavın zor mu kolay mı olduğunu sorgulamaya başladı. Peki uzman öğretmen sınavı zor muydu kolay mıydı? Uzman öğretmen sınavına kaç kişi katıldı?

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-11-19 13:08:43

Uzman öğretmen sınavı zor muydu kolay mıydı? Uzman öğretmen sınavına kaç kişi katıldı?

Yüz binlerce öğretmen uzman öğretemenlik ve başöğretemnlik sınavlarına katılmak için saat 10.00'da sınav merkezilerinde yerini aldı. Türkiye genelinde 81 ilde yapılan sınavlara yüz binlerce öğretmen katıldı. Binlerce öğretmen de sınav görevlisi olarak sınavda yerlerini aldı. 19 Kasım'da saat 12.30'da sona eren sınavın ardından "Uzman öğretmen sınavı zor mu kolay mı? Uzman öğretmen sınavına kaç kişi katıldı? Sorular kolay mıydı, zor muydu?" soruları sıkça sorulmaya başlandı.

Uzman öğretmen sınavı zor muydu kolay mıydı? 

Uzman öğretmenlik sınavının konulara çalışan öğretmenler için zor olmadığı ilk gelen yorumlar arasında. Uzman öğretmenlik sınavında pek çok öğretmenin zorlanmadığı belirtiliyor. Sosyal medaydan gelen ilk yorumlara göre uzman öğretmenlik sınavı detaylı çalışma ile geçilebilir.

Sorular kolay mıydı, zor muydu?

Sosyal medyada yer alan ilk açıklamalara göre uzman öğretmenlik sınavı düşünüldüğü kadar zor geçmedi.

Uzman öğretmen sınavına kaç kişi katıldı?

Uzman öğretmenlik sınavına katılan kişi sayısı henüz net olarak açıklanmadı. Ancak geçtiğimiz aylarda Bakan Özer sınava girecek olan kişi sayısı hakkında değerlendirmelerde bulunmuıştu. Uzman öğretmenlik eğitimlerine toplam 540 bin 66 öğretmen katıldı. Toplam sayının 529 bin 330'unu Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, 9 bin 318'ini özel öğretim kurumları öğretmenleri, 1.418'ini ise MEB dışı kurumlarda görev yapan öğretmenler oluşturdu.

Uzman öğretmenlik barajı kaç?

Sınavdan başarılı olmak için adaylar kendilerine yöneltilen 100 sorunun en az 70'ini doğru yanıtlaması gerekiyor.

Uzman öğretmenlik soruları ve cevapları açıklandı mı? PDF İNDİR Örnek sorular | Uzman öğretmenlik soru kitapçığı-cevap anahtarı saat kaçta?
Uzman öğretmen maaş farkı | Uzman öğretmen tazminatı kadar? 2023 Ocak uzman öğretmen ne kadar maaş alacak?
Uzman öğretmen maaşı ne kadar olur? Uzman öğretmen maaş farkı kaç TL? Ocak 2023 uzman öğretmen maaş farkı 2 bin, 2.500, 3 bin mi?

Haber Ara