Dolar

34,1043

Euro

38,0224

Altın

2.817,33

Bist

9.782,13

Velilerin eğitimdeki rolü, biz projesiyle güçlendiriliyor.

Milli Eğitim ve Aile Bakanlıkları, ‘BİZ’ projesi ile 1.5 milyon aileye destek veriyor. Proje, çocukların eğitimi için ailelerin daha aktif rol almasını hedefliyor.

4 Gün Önce Güncellendi

2024-09-14 12:50:16

Velilerin eğitimdeki rolü,  biz projesiyle güçlendiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2 Eylül'de başlatılan 'BİZ' projesi, yaklaşık 1 milyon 480 bin aileye destek olacak. Projeyle, ilkokul 1'inci sınıfa başlayan çocukların ailelerinin eğitim sürecine daha aktif katılımı hedefleniyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Ebeveynler, toplumsal sorumluluklarını yerine getirirse, öğretmenlerin üzerindeki yük azalır ve eğitim sistemi başarılı olur," dedi.

BİZ PROJESİ: EĞİTİMDE YENİ DÖNEM

Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen 'BİZ' projesi, İstanbul'daki lansmanda tanıtıldı. Proje, okul ve aile işbirliğini güçlendirmeyi, aileleri eğitim sürecinin bir parçası yapmayı ve çocuklara rehberlik sunmayı amaçlıyor. 81 ilde tiyatro oyunları, sinema etkinlikleri ve konferanslar düzenlenecek. Ayrıca, bir TIR 81 ili gezerek, ebeveynlere bilgilendirici dokümanlar sunacak ve 'Ailem' dizisinin gösterimini gerçekleştirecek.

VELİLERİN EĞİTİM SÜRECİNDEKİ ROLÜ

Bakan Tekin, "Öğrenci, hayatının büyük kısmını ailesi ile geçiriyor. Veliler çocuklarına sevgi göstermeli ve eğitici bir ortam sağlamalı. Öğretmenlerin üzerindeki yük, ebeveynler tarafından hafifletilmeli," şeklinde konuştu. Tekin, proje sayesinde öğretmenlerin üzerindeki yükün azalacağını ve eğitim sisteminin daha başarılı hale geleceğini vurguladı.

AİLELERİN YANINDA OLMAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, projenin akademik başarı üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekti. "Bilinçli aileler, çocuklarının başarılı ve özgüvenli olmasını sağlar. Bu proje ile ailenin okul sürecinde aktif rol almasını sağlamak istiyoruz," dedi.

TIR'DA FİLM GÖSTERİMİ VE BİLGİLENDİRME

Proje kapsamındaki TIR, 'Bizi Anla' konseptiyle şehir merkezlerinden uzak bölgelerde ebeveynlere ulaşacak. TIR, eylül ayı boyunca 81 ili gezerek, 'Ailem' dizisini ücretsiz olarak gösterecek ve ebeveynlere farkındalık artırıcı materyaller dağıtacak.

Haber Ara