YKS 2. tercih AÖF bölümleri | YKS tercih süreci devam ediyor. YKS 2. ek yerleştirme tercihleri 14 Ekim Perşembe günü başladı. Tercihlerini yapacak olan adaylar AÖF 4 yıllık atanması en kolay bölümler? AÖF 4 yıllık iş bulması en kolay bölümler hangileri? gibi sorulara yanıt arıyor. YKS 2. ek yerleştirmede tercih yapcak adayların bir kısmı da Açıköğretim Fakültesi'nde 4 yıllık bölümler de eğitim görmek istiyor. AÖF tercihi yapacak olan adaylar hangi 4 yıllık bölümlerde iş imkanının daha iyi olduğunu araştırıyor. Peki iş imkanı yüksek olan 4 yıllık AÖF bölümleri neler?
Öncelikle şunu belirtmekte fayda var; Her adayın kendi kişilik ve iç dünyasına uygun bölümü seçmesinde fayda var. Kendine uygun görmediği bölümü seçmek zorunda kalan adaylar ileride oldukça zorluk çekebilir. Örneğin sosyal yeteneği güçlü olan adaylar sosyal bölümleri tercih etmeleri ve kariyerlerini bu yönde planlanaları daha doğru olacaktır.
YKS 2. ek yerleştirme tercihlerinin başlamasıyla yüz binlerce kişi tercihlerini yavaş yavaş şekillendirmeye başladı. AÖF bölümlerini seçecek olan adaylar da AÖF 4 yıllık atanması en kolay bölümler? AÖF 4 yıllık iş bulması en kolay bölümler hangileri gibi sorulara yanıt arıyor.
AÖF 4 yıllık atanması en kolay bölümler?
Öncelikle şunu belirtmekte fayda var; İş bulma ve atanma konusu kişilerin kendilerini geliştirmesine bağlıdır. Hiç bir meslekte ve bölümde kendisini geliştirmeyenler kolay bir şekilde atanıp iş bulamaz. İşt 4 yıllık bölümler;
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi
Sosyal Hizmet
Çocuk Gelişimi
Yönetim Bilişim Sistemleri
Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
İktisat
İşletme
Kamu Yönetimi
Maliye
Uluslararası İlişkiler
Bu bölümleri kazanmak ve bitirmek ile doğrudan iş garantisi vermez. Bu bölümleri seçen ve bitiren adaylar iş ve olanak kapılarını kendi yetenek ve başarılarına göre aralayacaklardır.
AÖF 4 yıllık diğer bölümler
Görsel İletişim Tasarımı
Felsefe
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
Sağlık Yönetimi
Sosyal Hizmet
Sosyoloji
Tarih
Türk Dili ve Edebiyatı
Yönetim Bilişim Sistemleri
AÖF nedir?
Açıköğretim Fkültesi (AÖF) eğitimin beli bir kampüse bağlı kalmadan uzaktan ders çalışarak sınav merkezlerinde sınava girilerek yapılan bir eğitimdir. AÖF derslerin tamamı yada büyük bir kısmı bilgisayar vasıtasıyla sanal ortamda interaktif olarak işlendiği, katılımcıların dersleri istediği zaman ve istediği yerde tekrar izleyebildiği eğitimin adıdır.
AÖF ikamet ettiği şehir içinde üniversite kazanamayan fakat farklı bir şehirde okuma imkanı olamayan, örgün eğitim veren üniversitelerde okuma şansı yakalayamamış öğrencilerin tercih edebileceği bir eğitim sistemidir.