Dolar

34,1110

Euro

38,1431

Altın

2.876,34

Bist

9.900,25

YKS sınav yerleri açıklandı: Sınav giriş belgeleri nasıl alınır?

2024 YKS sınav giriş belgeleri erişime açıldı. Adaylar, sınav yerlerini öğrenmek için ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresine giriş yaparak T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile belgelerini edinebilecekler.

4 Saat Önce Güncellendi

2024-09-20 15:22:29

YKS sınav yerleri açıklandı: Sınav giriş belgeleri nasıl alınır?

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için beklenen duyuru yapıldı. ÖSYM, "2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS): Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı" şeklinde bir açıklamada bulundu. Adaylar sınav yerlerini nasıl öğrenebilir? İşte ÖSYM'nin YKS sınav yerleri sorgulama sayfası ve diğer detaylar...

YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL SORGULANIR?

Adaylar, sınav yerlerini öğrenmek için ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresine girip, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sınava giriş belgelerini edinebilecekler.

SINAV BELGELERİNE ERİŞİM

ÖSYM, 8 Haziran 2024'te yapılacak 2024-YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 9 Haziran 2024'te yapılacak Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) sınav yerlerinin belirlendiğini açıkladı. Adayların, sınav yerlerine atanma işlemleri tamamlandı ve belgeler erişime açıldı.

SINAVA GİRERKEN GEREKLİ BELGELER

Adayların sınava girerken yanlarında bulundurmaları gereken belgeler şunlardır:

  • Sınava giriş belgesi
  • Fotoğraflı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı ya da geçerli pasaport

Fotoğrafsız kimlik belgeleri kesinlikle kabul edilmeyecektir. Bu nedenle fotoğrafsız kimliği olan adayların, fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmeleri gerekiyor.

SON VİDEO HABER

Erkekleri Koruma Derneği'nden açıklama

Haber Ara