Dolar

34,0197

Euro

38,0167

Altın

2.827,60

Bist

9.975,61

1.49 Faizli konut kredisi mi geliyor? Resmi açıklama geldi

Sosyal medyada gündeme gelen düşük faizli konut kredisi iddialarına dair resmi açıklama geldi. Kamu bankaları tarafından böyle bir kampanya başlatılacağı yönündeki haberler yalanlandı; şu an için düşük faizli konut kredisi kampanyası üzerinde çalışılmıyor.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-29 18:02:13

1.49 Faizli konut kredisi mi geliyor? Resmi açıklama geldi

Son günlerde sosyal medyada yayılan, kamu bankalarının düşük faizli konut kredisi kampanyası başlatacağına dair iddialar büyük yankı uyandırdı. Birçok haber sitesi bu haberi kaynaksız bir şekilde manşetlerine taşırken, Sabah.com.tr konuya ilişkin resmi kaynaklardan bilgi aldı.

KAMU BANKALARI KAMPANYA SÜRECİNDE Mİ?

Kamu bankalarının, ilk kez ev alacaklara aylık yüzde 1,49 faiz oranıyla konut kredisi vereceği iddiası, sosyal medyada yeni bir gündem oluşturdu. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının bu kampanyayı sunacağı öne sürüldü. Ayrıca, daha önce hiç ev sahibi olmamış yeni evli çiftlerin bu kampanyadan yararlanabileceği belirtildi.

ORTALAMA KONUT KREDİSİ FAİZ ORANIYLA KIYASLANDI

Bu iddialarda, şu anda ortalama konut kredisi faiz oranının yüzde 3,6 civarında olduğu ve yüzde 1,49'luk faiz oranının neredeyse yarısı kadar düşük olduğu vurgulandı. Bu oranla, 1 milyon TL konut kredisi kullanan bir kişinin, kampanya ile aylık 17.900 TL taksit ödeyerek ev sahibi olabileceği belirtiliyordu.

RESMİ AÇIKLAMA: DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ KAMPANYASI YOK

Ancak, Sabah.com.tr tarafından resmi kaynaklara sorulan bu iddialar, gerçek dışı olarak nitelendirildi. Resmi kaynaklardan edinilen bilgiye göre, kamu bankalarının düşük faizli konut kredisi kampanyası başlatacağına dair sosyal medyada dolaşan haberler asılsız. Şu an için böyle bir çalışma olmadığı belirtildi.

Bu açıklama, son günlerde dolaşan düşük faizli konut kredisi haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ve vatandaşların bu tür haberlere itibar etmemesi gerektiğini ortaya koydu.

SON VİDEO HABER

Mısırlı kiracı evinde ölü bulundu

Haber Ara