1 Mayıs 2008 ve sonrasında sigortalı olanlar için kıdem tazminatı hakkı: Prim gün şartını tamamlayan yaşı beklemeden alabilir

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı bir paylaşımda, 1 Mayıs 2008 ve sonrasında sigortalı olan bireylerin, ilk işe başlama tarihlerine göre prim gün sayılarını tamamladıklarında yaşı beklemeden kıdem tazminatlarını hak edebileceklerini belirtti.

2024-09-19 14:35:09

Özgür Erdursun'un paylaştığı tabloya göre, 2008 yılı ve sonrasındaki sigortalılık başlangıç tarihleri ile ilgili olarak, bireylerin prim ödeme gün sayısı ile yaş şartı, kıdem tazminatı almalarına imkân tanıyacak şekilde düzenlenmiş.

Tabloya göre örnek olarak, 01.05.2008 - 31.12.2008 tarihleri arasında sigortalı olan kadınlar 61 yaşında, erkekler ise 63 yaşında emekliliğe hak kazanırken, minimum 4600 prim günü şartını yerine getirdiklerinde kıdem tazminatlarını talep edebilirler. Bu şart, daha sonraki yıllarda sigortalı olanlar için prim gün sayısının kademeli olarak artmasına sebep olurken, en son 01.01.2016 ve sonrası sigortalı olanlar için ise 5400 prim günü şartı aranmakta.

Özgür Erdursun'un bu açıklaması, özellikle kıdem tazminatı almayı düşünenler için önemli bir hatırlatma niteliği taşıyor. Erdursun, sosyal medya hesapları üzerinden bu tür bilgilendirici paylaşımlar yaparak sosyal güvenlik konularında vatandaşı bilinçlendirmeye devam ediyor.

S&P: Merkez Bankaları faizleri indirecek

Emlak Konut'tan dev ihale: Detaylar açıklandı

Emekliye banka promosyon müjdesi! Hangi banka, ne kadar promosyon veriyor?

İngiltere Merkez Bankası'ndan faiz kararı

1 Mayıs 2008 ve sonrasında sigortalı olanlar için kıdem tazminatı hakkı: Prim gün şartını tamamlayan yaşı beklemeden alabilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Piyasalar nefesini tuttu!