Dolar

33,9855

Euro

38,0309

Altın

2.830,18

Bist

9.975,61

1 milyon lirayla 32 günde yüksek kazanç!

1 milyon lirayla 32 gün vadede 42 bin 863 lira net kazanç elde edilebilir. Faiz oranları bankadan bankaya değişirken, en yüksek getiriyi yakalamak için pazarlık yapmalı, gerekirse farklı bankalara yönelmelisiniz. Merkez Bankası faiz kararı beklentileri sabit, fırsatları kaçırmayın!

2 Gün Önce Güncellendi

2024-09-17 08:39:26

1 milyon lirayla 32 günde yüksek kazanç!

Bankaların mevduat faiz oranları tasarruf sahiplerine risksiz yüksek getiri sağlamaya devam ediyor. 1 milyon lirayla 32 gün vadede, yüzde 53'e varan faiz oranlarıyla 42 bin 863 lira net kazanç elde edilebiliyor. Bu kazancı artırmak için bankalarla pazarlık yapmak, gerekirse şube şube dolaşmak gerekiyor. Piyasa analistleri, Merkez Bankası'nın politika faizinde bir değişiklik beklemiyor.

MEVDUAT FAİZLERİNDE BÜYÜK FARKLILIK

Bankaların mevduat faiz oranları ve sağladıkları getiriler merak konusu olmaya devam ediyor. Bankalar arasında faiz oranları oldukça değişkenlik gösteriyor. Bazı bankalar 32 gün vadede yüzde 44-45 faiz oranı sunarken, bazıları bu oranı yüzde 53'e kadar çıkarabiliyor. Merkez Bankası'nın 6 Eylül haftasına ilişkin verileri, 1-3 ay vadede ortalama mevduat faizinin yüzde 59.3 olduğunu gösterdi. Ancak bu oran yıllık bileşik getiriyi temsil ettiğinden, bankaların internet sitelerinde yüzde 59 gibi oranlarla karşılaşmak zor.

BEKLENTİ SABİT KALMASI YÖNÜNDE

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), faiz kararını görüşmek üzere 19 Eylül 2024 Perşembe günü bir araya gelecek. Piyasa analistleri, yüzde 50 olan politika faizinde bir değişiklik beklemediklerini belirtti. Bu nedenle mevduat faizlerinde de bir geri çekilme öngörülmüyor. Öte yandan, piyasada likidite fazlası olduğu dönemlerde TL gecelik referans faiz oranları (TLREF) bir miktar gevşeyebiliyor. Cuma günü yüzde 50'nin altına düşen TLREF, yüzde 47.80'e indi. Bu durum mevduat faizlerini baskılayabilir.

HEP AYNI BANKA ALIŞKANLIĞINDAN KURTULUN

Yüksek faiz alternatiflerine rağmen, birçok kişi tasarruflarını aynı bankada tutmaya devam ediyor. Aynı vadede daha fazla kazanç elde etmek isteyenlere, farklı bankaları tercih etmeleri öneriliyor. EFT ve Fast maliyetinden başka bir masraf olmadan, daha yüksek faiz oranları sunan bankaları araştırmak önemli. Paranızı taşımak istemiyorsanız, bankanızla "daha yüksek faiz veren var" diyerek pazarlık yapmanızda fayda var. Bu adımları atmayanlar, mevcut faiz oranlarıyla yetinmek zorunda kalabilirler.

TASARRUFU ÇOK OLANIN ELİ KUVVETLİ

Mevduat miktarı ne kadar yüksekse, sunulan faiz oranı da o kadar artıyor. Örneğin, 1 milyon lira ve üzeri mevduat için önerilen faiz oranları 1-2 puan daha yüksek olabiliyor. Bankaların internet sitelerinden veya mobil bankacılık menüsünden hesabınızdaki paraya karşılık verilen faizleri kontrol etmek mümkün. İnternetteki karşılaştırma siteleri de (hangikredi.com, enuygun.com gibi) sunulan faiz oranlarını karşılaştırmaya yardımcı olabilir. Daha çok araştıran, banka şubelerine gidip teklif alanlar, bir başka deyişle "faiz avcıları," daha kazançlı çıkacaktır.

SON VİDEO HABER

Mısırlı kiracı evinde ölü bulundu

Haber Ara