10 Ekim 2024 Altın fiyatlarında sert düşüş! Gram 2 Bin 800 TL sweviyesine geriledi
Orta Doğu’daki çatışmalar ve petrol fiyatlarındaki ani düşüş, altın piyasasını da etkiledi. Gram altın günler sonra 2 bin 800 TL seviyesine geriledi, yatırımcılar büyük bir belirsizlikle karşı karşıya!

Oluşturma Tarihi: 2024-10-10 06:58:12

Güncelleme Tarihi: 2024-10-10 07:08:57

Altın piyasasında durgunluğun ardından gram altın fiyatları sert bir düşüşle 2 bin 800 TL seviyelerine geriledi. Aynı şekilde çeyrek altın fiyatlarında da belirgin bir düşüş yaşandı. Bugün itibariyle altın piyasasındaki değişiklikler ve alış-satış fiyatlarına dair tüm detaylar haberimizde.

ALTIN PİYASASINDA SERT DÜŞÜŞLER SÜRÜYOR

Orta Doğu'daki siyasi gerilimler ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, altın gibi güvenli liman yatırımlarını da etkiledi. İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki operasyonları sürerken, altın fiyatları son günlerde yaşadığı düşüşle yatırımcıları tedirgin etti. Gram altın dün 2 bin 875 TL'ye kadar gerilerken, çeyrek altın 4 bin 604 TL seviyesinde işlem gördü.

ALTINDAKİ FİYAT DEĞİŞİKLİĞİNİN SEBEBİ

Ekonomik belirsizlikler ve Orta Doğu'daki çatışmaların etkisiyle petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar altın fiyatlarını doğrudan etkiledi. Brent petrol 78 doların altına düşerken, ABD ham petrolü 74 dolar seviyelerine kadar geriledi. Bu gelişmeler, altın fiyatlarını aşağı çekti ve yatırımcılar kısa vadeli dalgalanmalar karşısında temkinli bir duruş sergilemeye başladı.

GÜNCEL GRAM ALTIN FİYATI

8 Ekim Salı günü 2 bin 911 TL olan gram altın, 9 Ekim Çarşamba günü 2 bin 875 TL'ye kadar geriledi. Çeyrek altın ise aynı gün 4 bin 673 TL'den 4 bin 604 TL'ye düştü. Yatırımcıların merakla takip ettiği altın fiyatlarında bu sert düşüşün kısa vadeli mi yoksa uzun soluklu mu olacağı belirsizliğini koruyor.

GRAM ALTINDA KISA VADEDE NELER BEKLENİYOR?

Ekonomistler ve analistler, altın fiyatlarının kısa vadede toparlanmasının zor olacağını belirtiyor. Ancak, Orta Doğu'daki gelişmeler ve küresel ekonomik trendlerin altın fiyatlarında belirleyici olacağı ifade ediliyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

ALTINDAKİ DÜŞÜŞE KARŞI YATIRIMCILAR NASIL BİR YOL İZLEMELİ?

Altındaki bu ani düşüş, kısa vadede yatırımcıları endişelendirse de uzun vadede güvenli liman yatırım stratejisi devam edebilir. Uzmanlar, altındaki dalgalanmaların Orta Doğu'daki gelişmelere bağlı olduğunu ve fiyatların bir süre daha hareketli kalabileceğini belirtti.