Dolar

34,0479

Euro

37,8325

Altın

2.801,43

Bist

9.774,49

1690’dan beri faaliyette olan bira fabrikası iflas etti!

Schlössle Bira Fabrikası iflas etti! 1690’dan beri faaliyette olan tarihi fabrikayı artan maliyetler ve bürokrasi baskısı çökertti.

2 Gün Önce Güncellendi

2024-09-16 20:54:32

1690’dan beri faaliyette olan bira fabrikası iflas etti!

Tarihi Schlössle Bira Fabrikası, artan hammadde ve enerji maliyetlerine daha fazla dayanamayarak iflas etti. 1690'da Bavyera'da kurulan bu bira fabrikası, zorlu ekonomik koşullar sebebiyle üretimini üçte bir oranında azaltmış ve on yılı aşkın süredir zarar ediyordu.

ARTAN MALİYETLER FABRİKAYI VURDU!

Fabrikanın ortaklarından biri, son yıllarda bira tüketiminin azaldığını ve artan maliyetler karşısında fabrikanın ayakta kalamadığını belirtti. 2018'den beri üretim seviyesinin ciddi anlamda düştüğünü ve yıllık 100 bin litreye gerilediğini ifade etti.

“Bu fiyat sürdürülebilir değil”

Schlössle Bira Fabrikası, kapanmadan önce on farklı bira çeşidi üretiyordu. Özellikle craft bira kategorisindeki üretimleriyle bilinen fabrikada, Märzen birası 12'li kasalarda 13,50 Euro'ya satılıyordu. Ancak işletme yetkilileri, bu fiyatların maliyetleri karşılamadığını ve iki katına çıkarılması gerektiğini vurguladı. Piyasada bu fiyatların kabul görmesinin ise zor olduğunu belirtti.

BÜROKRASİ KÜÇÜK İŞLETMELERİ ZORLUYOR

Fabrikanın yöneticileri, sadece artan maliyetlerin değil, aynı zamanda bürokratik engellerin de küçük işletmeleri çıkmaza soktuğunu dile getirdi. Küçük ölçekli işletmelerin hayatta kalabilmek için büyüme baskısı altında olduğunu, fakat bu şartların zorluğu karşısında birçok girişimcinin işlerini sürdürmekte tereddüt ettiğini belirtti.

EKONOMİK ZORLUKLAR ÜRETİCİLERİ ZORLUYOR

Son yıllarda enerji ve hammadde fiyatlarının yükselmesi, özellikle Schlössle gibi küçük ölçekli bira fabrikalarını çıkmaza soktu. Zarar eden işletmeler, artan maliyetlerle baş edemedikleri için piyasalardan çekilmek zorunda kalıyor. Bu durum, birçok işletmeyi ya iflas etme ya da büyüme baskısı ile karşı karşıya bırakıyor.

Artı49

SON VİDEO HABER

Lübnan ordusu 'şüpheli cihaz' peşinde

Haber Ara