18 Eylül 2024 Altında durum

Altın fiyatlarındaki bu hareketlilik, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor.

2024-09-18 08:09:16

Altın fiyatları, Fed'in faiz indirimi beklentisiyle hareketleniyor. Uluslararası piyasalarda ons altın bu yıl %25,6 artışla 2.588 dolarla rekor kırarken, uzmanlar yükselişin süreceğini öngörüyor. İşte 18 Eylül 2024 altın fiyatları ve detaylar.

ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı, bu yıl dolar bazında %25,6 yükseldi. 2.588 dolara ulaşarak tarihi zirvesini gören ons altının, 2025 başlarında 2.700 dolara çıkması bekleniyor. ABD'li finans devi Goldman Sachs, Fed'in faiz indirimleri ve gelişmekte olan ülke merkez bankalarının alımlarının etkisiyle altın fiyatının yükselmeye devam edeceğini açıkladı. Banka, bu yükselişin mevcut seviyeye göre %4,7 artış anlamına geldiğini belirtti. Makalede, ABD'nin ek mali tedbirler alması veya borçlarına ilişkin endişelerin artması durumunda altının ek bir yükseliş yaşayabileceği ifade edildi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

17 Eylül Salı günü 2.815 lira olan gram altın, 18 Eylül Çarşamba günü 2.819 lira seviyesine yükseldi. Çeyrek altın ise 4.505 liradan 4.511 liraya çıktı. Güncel fiyatlar şu şekilde:

GRAM ALTIN FİYATI

ÇEYREK ALTIN FİYATI

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

ONS ALTIN FİYATI

YARIM ALTIN FİYATI

ZİYNET ALTIN FİYATI

ATA ALTIN FİYATI

14 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATI

22 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATI

GOLDMAN SACHS ALTIN FİYATI TAHMİNİ

Goldman Sachs stratejistleri, kısa vadede altının en çok yükselmesini bekledikleri emtia olduğunu vurguladı. Jeopolitik risklere karşı da en güvenli yatırım aracı olarak altını işaret eden uzmanlar, Fed'in faiz indirimleri ve merkez bankalarının alımları nedeniyle ons fiyatının 2025 başlarında 2.700 dolara ulaşmasını öngördü. Altının bu seviyelere çıkması, mevcut duruma göre %4,7 artış demek.

Altın fiyatlarındaki bu hareketlilik, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Uzmanlar, ABD'nin ek mali tedbirler alması veya borçlarına ilişkin endişelerin artması durumunda altının ek bir yükseliş yaşayabileceğini belirtti.

S&P: Merkez Bankaları faizleri indirecek

Emlak Konut'tan dev ihale: Detaylar açıklandı

Emekliye banka promosyon müjdesi! Hangi banka, ne kadar promosyon veriyor?

İngiltere Merkez Bankası'ndan faiz kararı

1 Mayıs 2008 ve sonrasında sigortalı olanlar için kıdem tazminatı hakkı: Prim gün şartını tamamlayan yaşı beklemeden alabilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Piyasalar nefesini tuttu!