2023 Kamu işçisi zammı | Toplu sözleşme zammı ne kadar?

2023 Kamu işçisi zammı | Yaklaşık 700 bin kamu işçisini ilgilendiren 2023-2025 toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Peki toplu sözleşme zammı ne kadar?

2023-02-01 12:04:49

2023 Kamu işçisi zammı | Yüz binlerce kamu işçisinin gözü kulağı toğlu sözleşme zam oranlarında. Maaşlarını doğrudan etkileyen toplu sözleşmelerde yeni bir aşamaya geçildi. 2023-2025 döneminde kamu işçisi toplu sözleşme zamlarının ne kadar olacağını sabırzslıkla beklenirken Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'ne ilişkin talepleri neticelendirmek için 2 Şubat'ta toplanacak. 700 bin kamu işçisi toplu sözleşme zammı ne kadar, yüzde kaç olacak? sorusunu sıkça sormaya başladı.

2023 Kamu işçisi zammı

Artan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon nedeniyle çalışanlar maşlarına gelecek olan zammı her zamankinden daha fazla heyecanla bekliyor. Kamuda işçi olarak çalışan yaklaşık 700 bin kişi ise büyük bir heyecanla toplu sözleşem zam görüşmelerinden çıkacak sonucu bekliyor. TÜRK-İŞ 2023-2025 döneminde yapılacak zammın belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'ne ilişkin talepleri neticelendirmek için yarın toplanacak. Toplantının ardından zam talebi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulacak. Zam oranları üzerinde ise görüşmeler devam edecek ve önümüzdeki günlerde nihai zam oranları açıklanacak.

Toplu sözleşme zammı ne kadar?

Kamu işçisi toplu sözleşme zamlarına ilişkin süreç halen devam ediyor. 2023-2025 döneminde 700 bin kamu işçisine verielcek zam oranının belirleneceği 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde süreç devam ederken Toplu sözleşme zammı ne kadar? sorusu ise binlerce işçi atarafından soruluyor. TÜRK-İŞ bünyesindeki Kamu Koordinasyon Kurulu, kamu işçilerinin ücretlerine 2023-2025 döneminde yapılacak zammın belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'ne ilişkin talepleri neticelendirmek için yarın bir kez daha toplanacak. Bu toplantının ardından son şekli verilecek olan kamu işçisinin zam talebini içeren metin, hafta başı itibarıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulacak.

Toplu sözleşme zammı ne zaman açıklanacak?

Kamu işçilerine 2023 ve 2025 yılları arasında verilecek zam oranının belirlenmesi için başlatılan toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay şunları kaydetti: "Şimdi 2023 yılında bizim taleplerimizin başında işte bu asgari ücretten sonra özellikle tabanda bir iyileştirme yapmamız gerekiyor. Yani 10-15 yıllık arkadaşlarımız asgari ücret seviyesine yanaştı, böyle bir sıkıntımız var. Talebimizin bir tanesi bu. Hemen akabinde 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere refah payının işçi arkadaşlarımıza verilmesi, arkadan da 2023 yılında verilecek işçilere zam. 2023 zammıyla ilgili evvela iyileştirme, arkadan refah payı, 2023 zammı. Bununla ilgili de bizim komisyon beraber çalışacak, önümüzdeki günlerde de bu iki maddenin dışında 2023'te kamuoyuna açıklarız."

Kamu işçilerine ilave yüzde 2.5 zam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamu işçilerine yapılan zamma ilişkin yaptığı değerlendirmede "İşçilerimizin ücretlerinde yüzde 28'i bulan bir artış yapıyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşçilerimizin toplu sözleşmede aldıkları zammın üzerine ortaya çıkan enflasyon farkı zaten eklenecektir. Buna memur sözleşmesinde yaptığımız gibi yüzde 2,5'luk bir artış daha ilave ediyoruz. Böylece işçilerimizin ücretlerine özellikle de ücretlerinde yüzde 28'i bulan bir artış sağlamış oluyoruz. İşçilerimizin alın teri olan ücretlerini enflasyonun üstünde bir sosyal destek ile yükseltmek de boynumuzun borcudur. Yaklaşık 700 bin kamu işçisini ilgilendiren bu artış için gereken düzenleme ve kısa süre içinde yapılacaktır." dedi.

Tarım Kredi'den gübre, ilaç ve tohum kampanyası

Elektrikli araç ithalatında düzenleme

20 Eylül 2024 çeyrek altın ve gram altının durumu

S&P: Merkez Bankaları faizleri indirecek

Emlak Konut'tan dev ihale: Detaylar açıklandı

Emekliye banka promosyon müjdesi! Hangi banka, ne kadar promosyon veriyor?