2023 Ocak öğretmen, hemşire, polis maaşı yüzde 30 zamlı değil mi?

2023 Ocak öğretmen, hemşire, polis maaşı yüzde 30 zamlı değil mi? Memur maaşları 15 Ocak'ta 16.4 zamlı mı yatacak? Milyonlarca memur ve emeklinin 2023 yılının ilk 6 ayında maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapıldı. Memurlar zamlı maaşlarını her ayın 15'inde alıyor. Memurlara verilen zammın ilk maaşlara yetişemeyeceği iddiaları gündeme geldi. Yapılan değerlendirmelere göre 15 Ocak'ta öğretmen, polis, hemşire maaşlarının yüzde 30 oranında zamlı yatması bekleniyor.

2023-01-13 11:23:58

Milyonlarca memurun büyük bir merakla beklediği zam oranları Cumhrubaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Erdoğan önce memur zamlı maaşlarının yüzde 25 olduğunu açıkladı ardından ise zam oranının yüzde 30'a çıkartıldığının müjdesini verdi. Erdoğan'ın açıklamasının ardınan memurlar zamlı maaşlarını almak için sabırsızlanıyor. 2023'ün ilk maaşlarını 15 Ocak'ta alacak olan memurlar maaşlarını yüzde 30 oranından alamayabbleceği iddiaları gündeme gelmişti. Ancak memur zam oranlarının Resmi Gazete'e yayımlanması üzerine memur maaşlarının yüzde 30 oranında yatması bekleniyor. 

2023 Ocak öğretmen, hemşire, polis maaşı yüzde 30 zamlı değil mi?

Memurların maaşları her ayın 15'inde hesaplara yatıyor. Yüzde 30'luk zamlı maaşlara ilişkin teknik çalışmalar devam ediyor ve dolayısıyla memurların yüzde 30'luk zamlı maaşlarını 15 Ocak'ta alamama ihtimali söz konusu olmuştu. Ancak memur zamları Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Konuya dair Bakan Nebati yaptığı açıklamada "Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesiyle birlikte, yüzde 13,52 oranında ilave zam ve 1 Ocak- 14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük maaş farklarının da ödenebilmesi amacıyla sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız" dedi.

2023 Ocak maaşı yüzde 16,48 zamlı mı yatacak?

2023 yılında memur maaşlarına yüzde 30 oranında zammın yetişemeyeceği ihtimali konuşuluyor. Ekonomi gazetesinden Canan Sakarya'nın haberine göre, memurların zamlı maaşlarının 15 Ocak'a yetişmeyeceği belirtilmişti. Ancak son yaşanan gelişmelere bakılırsa memur zamlı maaşlarının yüzde 30 oranında yetişeceği belrtiliyor. 

Zam farkı ne zaman yatacak?

Zam oranının yüzde 30'a çıkartılmasına ilişkin kanun TBMM'de kabul edildi ve Resmi Gazete'de yayımlandı.Emekli aylıkları Emekli Sandığı'nda her ayın 1'i ila 5'inde; SSK'lılarda 17'si ila 26'sında; BAĞ-KUR'lularda ise her ayın 25'i ila 28'inde ödeniyor. Yüzde 30 zammın SSK ve BAĞ-KUR'luların emekli aylığı ödemelerine yetişmesi bekleniyor. Emekli Sandığı mensuplarının ocak dönemi ödeme tarihi 1 Şubat olduğu için zamlı maaşlar şubat ayında ödenecek.

 

Tamamlayıcı emeklilik detayları

Emeklilik iptali kapıda: Uzmandan kritik uyarı!

Benzine yarın büyük zam geliyor!

Araç sahiplerine yeni yükümlülük: TTB taktırmak şart

Gram altın alacaklara kritik uyarı: Bu seviyeye dikkat!

TCMB'den çarpıcı rapor: Kredi kartı kullanımı artıyor!