Dolar

34,1603

Euro

38,0491

Altın

2.921,04

Bist

9.891,00

ABD’de perakende sektörü iflaslarla sarsılıyor

Pandemi sonrası toparlanamayan giyim sektörü, iflaslarla sarsılmaya devam ediyor. Salt Life, 28 mağazasını kapatarak, yoluna e-ticaret modeliyle devam edecek.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-25 20:53:45

ABD’de perakende sektörü iflaslarla sarsılıyor

Dünya genelinde tekstil ve perakende sektöründe yaşanan büyük kriz, mağaza kapanmalarına ve iflaslara yol açmaya devam ediyor. Özellikle pandemi sonrası toparlanamayan sektör, büyük şirketlerin iflas başvuruları ile sarsılıyor.

ABD PERAKENDE SEKTÖRÜ KRİZİN MERKEZİNDE

2020 yılında başlayan bu kriz, en çok etkilenen ülkelerin başında gelen ABD'de büyük yankı uyandırdı. "JC Penney, Neiman Marcus, Lord & Taylor ve Stein Mart" gibi dev markalar iflaslarını açıklamıştı. Şimdi ise bir başka büyük giyim devi de bu firmalara katıldı.

PANDEMİ SONRASI TOPARLANAMAYAN SEKTÖR

Pandemi döneminde ofis kıyafetlerine olan talebin azalması, artan işçilik ve malzeme maliyetleri sektör üzerinde büyük bir baskı oluşturdu. 2022 yılında pamuk fiyatlarında yaşanan artış ise sektördeki krizleri derinleştirdi. Bu durum, birçok şirketin gelirlerini düşürüp, likidite problemlerine yol açtı.

540 MAĞAZASINI KAPATTI

Son olarak gençlere yönelik ürünler satan Rue 21, Mayıs ayında iflas başvurusunda bulunarak 540 mağazasını tamamen kapattı. Salt Life ise tasfiye süreci sonrası mağazalarını kapatma kararı alan son büyük giyim perakendecisi oldu.

28 MAĞAZA KAPANIYOR, YENİ STRATEJİ E-TİCARET

Salt Life, 10 eyaletteki 28 mağazasını kapatarak yoluna devam etmeyecek. Ancak marka yönetim şirketi Iconix International ve tasfiye memuru Hilco Consumer-Retail Group, Salt Life'ın e-ticaret ve toptan satış modelleriyle yeniden yapılandırılacağını belirtti.

SON VİDEO HABER

Markete giden çocuğa kurşun isabet etti!

Haber Ara