Dolar

34,0527

Euro

37,9559

Altın

2.818,18

Bist

9.758,14

Adana'da olmaz deneni başardılar! Kilosu 30 TL: dağlık arazide domates mucizesi

Adana'nın dağlık ve kurak arazisinde domates mucizesi! Muhtar İlyas Köse'nin liderliğinde, 4 dönümlük alanda domates yetiştirildi. Kilosu 30 TL olan bu mahsulün geliri mahalleye bağışlandı. Domatesin kemikleri güçlendirdiği, kolesterolü düşürdüğü biliniyor.

5 Gün Önce Güncellendi

2024-09-13 09:12:04

Adana'da olmaz deneni başardılar! Kilosu 30 TL: dağlık arazide domates mucizesi

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Salmanlı Mahallesi'nde, kimsenin inanmadığı bir başarıya imza atıldı. Muhtar İlyas Köse, dağlık ve kurak arazide 4 dönümlük alanda domates yetiştirdi ve elde edilen gelir mahalleye bağışlandı. Peki, domatesin faydaları nelerdir?

“DELİSİNİZ” DEDİLER, YILMADILAR

Mahallede tarıma başlanırken köylüler “Siz delisiniz” diyerek projeye inanmadı. Ancak İlyas Köse ve ekibi, doğru zamanlama ve teknikle 4 bin kök domates yetiştirmeyi başardı. Köse, gençlerin mahallede kalmasını sağlamak ve üretimi artırmak için bu girişimi gerçekleştirdiklerini belirtti.

“BABAM BİLE İNANMADI”

Projeye katılan üreticilerden Yasin Köse, su sorunu nedeniyle herkesin domatesin burada yetişemeyeceğini düşündüğünü söyledi. Hatta babasının bile inanmadığını vurgulayan Köse, “3 kişi başladık, şimdi herkes bizi destekliyor” diyerek başarının altını çizdi.

DOMATESİN FAYDALARI NELERDİR?

Domates, yüksek C vitamini ve likopen içeriği sayesinde bağışıklığı güçlendirir, serbest radikallerle savaşır ve cilt sağlığını destekler. Ayrıca, kalp hastalıkları riskini azaltır, kolesterolü düşürür ve damar sağlığını korur. Sindirim sistemine de iyi gelir, bağırsak hareketlerini düzenler.

Haber Ara