Almanya'dan ABD'ye: AB şirketlerine karşı ayrımcılık yapmayın
Scholz, ABD'nin küresel ekonomideki korumacı politikasının Avrupalı şirketler için rahatsız edici olduğunu ifade etti

Oluşturma Tarihi: 2023-01-18 23:06:38

Güncelleme Tarihi: 2023-01-18 23:06:38

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda siyaset ve iş dünyasının liderlerinden oluşan dinleyici kitlesine, ABD'nin yeşil endüstrilere 370 milyar doları kanalize etmeye yönelik yasasının Avrupalı ​​şirketlere karşı ayrımcılık yapmaması gerektiğini söyledi.

Enflasyon Düşürme Yasası ile Washington'u doğrudan korumacılıkla suçlama noktasına gelen Scholz, rekabeti engellemenin nihayetinde inovasyonu boğarak iklim değişikliğine karşı mücadeleye zarar vereceğini söyledi.

Scholz, ABD'nin iklim azaltımına yaptığı yatırımı memnuniyetle karşılarken, "ancak belirli ürünler için yerel içerik gereklilikleri Avrupalı ​​işletmelere karşı ayrımcılığa yol açmamalı" dedi ve "korumacılığın rekabeti ve yeniliği engellediğini ve iklim değişikliğinin hafifletilmesine zarar verdiğini" sözlerine ekledi.

Scholz, "AB üyeleri olarak Amerikalı dostlarımızla bu konuyu konuşuyoruz" dedi.

Alman Başbakan, Avrupa mevzuatının ulusal hükümetlere sektörlerini sübvansiyonlarla desteklemek için "daha çevik ve esnek" olması çağrısında bulundu.

Scholz, AB'nin bloktaki yatırım koşullarını iyileştirmek için seçenekleri araştırdığını söyledi ve Avrupa'nın yarı iletken üretim kapasitesini artırmaya yönelik bir AB girişimi olan "Çip Yasası"nı en iyi uygulama örneği olarak gösterdi.

Kaynak: Politico