Dolar

34,2466

Euro

37,6185

Altın

2.919,40

Bist

9.045,02

Altın fiyatları için kritik gün! Açıklama bekleniyor

Para ve emtia piyasalarında yön ABD'den gelen ekonomik gelişmeler ve Orta Doğu'daki çatışmalarla birlikte şekilleniyor. ABD Merkez Bankası'nın geçtiğimiz haftalarda faiz indirimine başlamasıyla birlikte altın fiyatları yükselmiş, dolar küresel çapta gerilemişti. Özellikle İsrail ile İran arasında yaşanan çatışmalar, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırısı bölgede jeopolitik riskleri körüklerken, güvenli liman altına talebi artırıyor.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-04 14:49:04

Altın fiyatları için kritik gün! Açıklama bekleniyor

Altın fiyatları Orta Doğu'daki çatışmalardan kaynaklanan güvenli liman talebinin desteğiyle bugün toparlanıyor. Öte yandan saat 15.30'da açıklanacak olan kritik veri altında yönü tayin edecek. Peki fiyatlarda son durum ne? Tarihi rekor sonrası altında beklentiler neler? İşte detaylar..

ALTINDA GÖZLER KRİTİK VERİDE!

Öte yandan bugün saat 15.30'da ABD'de kritik tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. ABD'de eylül ayında tarım dışı istihdamın 147 bin artması bekleniyor. Bir önceki ay tarım dışı istihdam 142 bin seviyesinde açıklanmıştı.

Ons altın şu sıralarda yükseliş göstererek 2.658 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2654 dolar, en yüksek ise 2667 dolar seviyeleri test edildi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Güne 2913 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükselerek 2927 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 2909 lira, en yüksek ise 2936 lira seviyeleri görüldü.

ALTIN FİYATLARI İÇİN YENİ TAHMİN

Mumbai'deki Kedia Commodities'in Direktörü Ajay Kedia, özellikle İsrail ve İran'la ilgili jeopolitik gerilimlerin altın fiyatlarını desteklediğini ve bu riskler azalmadıkça fiyatların rekor seviyelere yakın kalmasının muhtemel olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin Tahran'ın İsrail'e füze saldırısına misilleme olarak İran'ın petrol tesislerini vurmayı tartıştığını söylerken, İsrail ordusu Lübnanlı silahlı grup Hizbullah'a karşı savaşında Beyrut'u yeni hava saldırılarıyla vurdu.

Kaynak: Milliyet

SON VİDEO HABER

Fatih'te kan donduran intihar! Önce kafa kesti sonra aşağıya atladı

Haber Ara