Altında kritik günler yaklaşıyor; uzman isim yorumladı
ABD büyüme ve istihdam verisi öncesinde dikkatler altın fiyatlarındaki seyre yöneldi. Peki, altında nasıl bir seyir bekleniyor?

Oluşturma Tarihi: 2024-10-28 16:51:33

Güncelleme Tarihi: 2024-10-28 16:55:45

Tarayıcınız video oynatma özelliğini desteklemiyor.

Altın fiyatları sakinleşti, gözler ABD seçimlerine ve kritik veriye çevrildi.

ABD'DE SEÇİM YAKLAŞIYOR, SONUÇ ALTINI NASIL ETKİLER?

CNN TÜRK'te değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Mustafa Aşkın, "Finansal piyasalar yurt dışında özellikle Amerikan seçimlerine odaklanmış durumdalar. Malumunuz çok az bir süre kaldı. Amerikan seçimlerinde kimin galip geleceği, galip geldikten sonra nasıl bir ekonomik politika uygulayacağı konusunda bir görüş ayrılığı var" dedi.

Altın fiyatları da merkez bankalarının faiz kararı ve Ortadoğu'da yaşanan gerilimle yön bulmaya devam ediyor. Ekonomist Mustafa Aşkın, "Trump'ın içe kapanık maliye politikalarıyla içeriyi destekleyip ama vergilerle de bariyer oluşturma hevesi var. Bunu çok sert bir şekilde yaparsa dünyada bir ticaret savaşını ateşleyebilir. Diğer yandan Fed'in faiz indirimi politikasına girdiğini görmüştük. Bunu sürdürüp sürdüremeyeceği konusunda ciddi şüpheler oluşabilir" diye konuştu.

ALTINDA YENİ REKORLAR BEKLENİYOR MU?

Peki, beklentiler ne yönde? Ekonomist Mustafa Aşkın, "Jeopolitik riskleri konuşursak geçtiğimiz hafta sonu daha düşük yoğunluktaki bir İsrail-İran ilişkisi yani olumsuz anlamda petrol fiyatlarını aşağı çekti. Altın fiyatlarında da aşağı doğru bir gerileme var" vurgusu yaptı.