Artan okul fiyatlarına karşı sigorta koruması: Eğitim masraflarınızı güvenceye alın
Eğitim sigortası ile çocuklarınızın eğitim masraflarını beklenmedik risklere karşı güvence altına alın. Artan okul fiyatları karşısında büyük bir güvence sağlayın.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-14 08:05:54

Güncelleme Tarihi: 2024-10-14 08:08:08

Artan eğitim maliyetleri ve özel okul fiyatları aileleri endişelendiriyor. Çocuklarının eğitim hayatını beklenmedik risklere karşı güvence altına almak isteyen aileler, eğitim sigortasına yöneliyor. Eğitim sigortası, ebeveynlerin ölüm veya kalıcı sakatlık gibi durumlarında çocuklarının eğitim masraflarını güvence altına alıyor.

EĞİTİM SİGORTASINA TALEP GİDEREK ARTIYOR

Artan okul fiyatları ve eğitim masrafları, velilerin çocuklarının geleceğini güvence altına alma ihtiyacını artırıyor. Özellikle özel okullarda fiyatların milyon liraya yaklaştığı bu dönemde, veliler çocuklarının gelecekteki eğitim hayatını kesintisiz sürdürebilmesi için eğitim sigortası yaptırmaya yöneliyor. Eğitim sigortaları, ebeveynin yaşam kaybı, kalıcı sakatlık veya kritik hastalık gibi durumlar karşısında çocukların eğitim masraflarını üstlenerek büyük bir güvence sağlıyor.

ÖZEL ÜRÜNLERLE RİSKLERİ AZALTIN

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Eğitim Güvencesi Hayat Sigortası ve Okul Taksit Hayat Sigortası ürünlerimizle, çocuklarımızın eğitimini beklenmedik risklere karşı güvence altına alıyoruz” diyerek, bu ürünlere olan talebin giderek arttığını belirtti. Ayrıca bugüne kadar 42 binden fazla aile, çocuklarının eğitim hayatını sigorta yoluyla güvence altına aldı. Eğitim sigortası, velilerin en çok tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor.

EĞİTİM SİGORTASI YAPTIRIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Eğitim sigortası yaptırırken, poliçenin içeriği detaylıca incelenmeli ve teminat tutarı, eğitim masrafları dikkate alınarak belirlenmeli. Özellikle okul harcamalarının artışı, servis, yemek, sosyal harcamalar gibi ek masraflar göz önünde bulundurulmalı. Prim ödemeleri, sigorta süresi ve tutarına bağlı olarak aylık, 3 aylık veya yıllık ödenebiliyor.

VERGİ AVANTAJLARI SUNUYOR

Eğitim sigortasının avantajları sadece finansal güvenceyle sınırlı kalmıyor; ayrıca vergi indirimi fırsatı da sunuyor. Eğitim sigortası primleri, ücretli çalışanlar için ödemenin yapıldığı ayda elde edilen ücretin %15'ini aşmayan bir kısmı kadar gelir vergisi matrahından indirilebiliyor. Bu sayede aileler hem çocuklarının geleceğini güvence altına alıyor hem de vergi avantajlarından faydalanıyor.