Asgari ücret zammı için çarpıcı tahmin! Uzman isim yüzde 30 dedi!

Uzman isimden asgari ücret zammı için kritik tahmin! Yüzde 30 artış bekleniyor, faiz indirimi ve enflasyon ilişkisi tartışılmaya başlandı.

2024-09-28 08:37:42

Artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle milyonlarca çalışan gözünü 2024 Ocak ayında yapılacak asgari ücret zammına çevirdi. Uzman isim Nilüfer Sezgin, enflasyon ve büyüme tahminlerine dayanarak asgari ücret zammı için yüzde 30 oranında bir artış beklediğini belirtti. Zammın hem enflasyon beklentilerini hem de ücretli çalışanların yaşamını doğrudan etkileyeceği vurgulandı.

ASGARİ ÜCRETE NEDEN ARA ZAM YAPILMADI?

Nilüfer Sezgin, asgari ücrete neden ara zam yapılmadığına dair önemli açıklamalarda bulundu. Sezgin, "Asgari ücretin ikinci defa artırılmaması aslında enflasyonu düşürmek için yaptığımız bir ödünleşim. Reel olarak gelirleri çok arttırmıyoruz ki harcamaya dönüşmesin ve enflasyonist etki yaratmasın" dedi. Bu durumun, iç talebi sınırlı tutmanın en önemli yollarından biri olduğunu vurguladı.

ZAM ORANI NE OLACAK?

Enflasyon ve büyüme tahminlerine göre asgari ücret zammının belirleneceğini açıklayan Sezgin, "Asgari ücrete ocak ayında geçerli olacak bir artış yapılacak. Buradaki temel nokta, beklenen enflasyonun dikkate alınmasıdır" ifadelerini kullandı. Sezgin, OVP'de belirlenen yüzde 17'nin üzerinde bir enflasyon beklentisinin yanı sıra refah payının da hesaba katılacağını ekledi.

ZAM ORANI İÇİN YÜZDE 30 TAHMİNİ

Nilüfer Sezgin, zam oranı konusunda net bir tahminde bulunarak "Yüzde 30 civarında bir artış sürpriz olmaz. Bu oranın altında bir zam, enflasyon beklentilerini olumlu yönde etkileyebilir, daha yüksek bir artış ise enflasyon beklentilerini yukarı çekebilir" dedi.

FAİZ VE ENFLASYONDA BOZULMA İHTİMALİ

Sezgin, asgari ücret artışının yanı sıra faiz oranlarının da enflasyonu etkileyebileceğini belirtti. Kasım ayında faiz indiriminin gündeme gelebileceğini ve bu durumun enflasyonu tetikleyebileceğini söyledi. Sezgin, "Ocak ayında asgari ücret artışı ile birlikte enflasyonda bir bozulma görme ihtimalimiz var" diyerek önemli bir uyarıda bulundu.

Kritik yatırım zirvesi: Küresel şirketler masada

AJet'ten gazi, şehit ve gazi yakınları ile engelli vatandaşlara indirim

Turşular erimesin! İşte kütür kütür turşu yapmanın sırrı.

Asgari ücret zammı için çarpıcı tahmin! Uzman isim yüzde 30 dedi!

28 Eylül’de çeyrek ve gram altın ne kadar? Altın fiyatlarında büyük düşüş!

Yeni bir otomobil yatırımı daha yolda