Bakan Uraloğlu’ndan Telefon ve internete gelen sert zamlar için şok açıklama
Telefon ve internet faturalarındaki fahiş artışlar vatandaşı zorluyor! Bakan Uraloğlu: 'Düzenleyici yetkimiz yok.' Serbest piyasa koşullarındaki zamlar kontrolden çıktı!

Oluşturma Tarihi: 2024-10-10 09:17:44

Güncelleme Tarihi: 2024-10-10 09:21:53

Son dönemde yükselen telefon ve internet faturaları halkın tepkisini çekiyor. GSM şirketlerinin uyguladığı yüksek fiyat artışları hakkında soruları cevaplayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Burada bizim düzenleyici bir yetkimiz yok" dedi. İşte detaylar...

FAHİŞ TELEFON VE İNTERNET FATURALARI GÜNDEMDE

Son günlerde telefon ve internet fiyatları ciddi şekilde artış gösterdi. Aboneler, özellikle taahhüt yenileme döneminde yüksek fatura tutarlarıyla karşılaştı. Yapılan zamlar, 2 yıllık enflasyon oranlarını dahi aşarak halkı zor durumda bıraktı. Sabit ve mobil internet aboneleri, taahhüt süreleri sona erdiğinde %300'e varan zamlarla karşılaştıklarını belirtti.

BAKAN UZUNLAR: "DÜZENLEYİCİ YETKİMİZ YOK"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, GSM operatörlerinin uyguladığı zamlar hakkında konuştu. Uraloğlu, "Tamamen serbest piyasa koşullarına göre belirlenen bir fiyatlandırmadır. Bu konuda düzenleyici bir yetkimiz bulunmuyor" dedi.

ZAMLAR ENFLASYON ORANLARINI AŞTI

Bakan Uraloğlu, operatörlerin yaptıkları zamlara yönelik halktan gelen tepkilere ilişkin, "Bu fiyatlar, TEFE-TÜFE oranlarına göre alınmış kararlardır, ancak bizim doğrudan müdahale edebileceğimiz bir alan değil" şeklinde konuştu.