Durmuş, yaptığı açıklamada, yurt dışından gelen turist sayısında ciddi bir düşüş olduğunu, yaz döneminde turizmde canlanmanın yerli turistten kaynaklanacağını tahmin ettiklerini belirtti.
Yerli turistin bayramda yurt dışı yerine daha çok yurt içi tatil seçeneğini tercih edeceğini anlatan Durmuş, "Bu 9 günlük tatil yurt içindeki hareketliliği daha fazla artıracak. Çünkü Avrupa haziran sonuna vize ile ilgili birtakım sözler verdi ama olmadı. Maalesef birtakım farklı davranışları olabiliyor. Yurt dışını tercih edecek tatilciler çok önceden karar verip tatilini ayarlıyor. Onun için bu dönemde insanımız yurt içinde tatil yapma tercihini kullanacak." değerlendirmesinde bulundu.
"Uzun tatiller turizmciye nefes aldırır"
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman da uzun tatillerin Türk turizmcilerine nefes aldırdığını belirterek, "Tatillerde bu tür birleştirmelerin daha önceden belirlenerek ilan edilmesi, turizm ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır." ifadesini kullandı.
Türklerin, uzun tatil ve sıcak havalarda tercihlerinin Ege bölgesi ve güney sahilleri olduğunu, kültür turlarının, sıcak dönemlerde tercih edilmediğini anlatan Hacısüleyman, "Nisan, mayıs, eylül, ekim ayları kültür turlarının en yoğun tercih edildiği dönemler. Haziran, temmuz, ağustos ise tatilcilerin tercihi tartışmasız deniz, kum, güneş." dedi.