Bilecik’te acı biber hasadı başladı! Yemeklere avuç avuç ekleyin!

Bilecik'te yetiştirilen acı biber vücudu C vitaminiyle güçlendiriyor, soğuk havalara karşı koruma sağlıyor! Yemeklere ekleyin, sağlığınızı destekleyin!

2024-09-23 07:44:36

Bilecik'in Çukurören köyünde yetiştirilen, yıllardır aynı ata tohumu kullanılarak üretilen acı kırmızı biber hasadı başladı. 320 dekar alanda ekilen bu biber, eylül ayında toplanıyor ve doğal ortamda kurutuluyor. Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan coğrafi işaretle tescillenen biber, 160 yıldır hiç değişmeyen tohumuyla üretiliyor ve sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor. Vücudu C vitaminiyle besleyen, bağışıklığı güçlendiren, soğuk algınlığına karşı koruyan bu özel biber, yemeklerde acı olmasına rağmen mideye zarar vermeden lezzet katıyor. Köyde kurutulup öğütülen biberler, Ege ve İstanbul başta olmak üzere birçok kente gönderiliyor.

BİBERİN TOHUMU DEĞİŞMEDİ, TAMAMEN DOĞAL ÜRETİLİYOR

Çukurören Köyü Muhtarı Muhittin Dündar, acı kırmızı biberin tohumunun hiç değiştirilmediğini ve tamamen doğal üretim yapıldığını belirtti. Mart ayında seralarda başlanan çimleme süreci ardından biberler mayıs ayında tarlalara ekiliyor. Eylül ayındaki hasatta biberler güneşin etkisiyle kızarıyor ve ardından köyde iplere dizilerek evlerin dış duvarlarında kurutuluyor. Dündar, "Biber acı, ancak yemeğin lezzetini de koruyor ve mideye zarar vermiyor. Ürünümüz hem kaliteli hem de oldukça lezzetli," diye konuştu.

640 TON REKOLTE BEKLENİYOR

Bu yıl biber üretiminden 640 ton rekolte bekleniyor. Çukurören'deki 37 çiftçi tarafından üretilen biberler, kargoyla ülke genelinde satılmakta. Köyde yaşayan 82 yaşındaki Emine Genç de biber üretiminin tarihinin Osmanlı dönemine dayandığını ve bu kültürü gelecek nesillere aktarmak istediklerini belirtti.

Konut kredisi faizleri düşecek mi? Kamu bankasından ilk adım

Türkiye'nin enerji devrimi: Rüzgar ve güneş gücü patlaması!

Evlilik nedeniyle işten ayrılana şartsız kıdem tazminatı!

Bilecik’te acı biber hasadı başladı! Yemeklere avuç avuç ekleyin!

23 Eylül 2024 Altın fiyatlarında şok yükseliş! Gram altın kaç lira oldu?

BDDK’dan kredi adımı, Merkez’den sıkı duruş mesajı!