Bir türlü emekli olamayanlara yasa çıkacak

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, kademeli emeklilik sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 8 Eylül 1999 sonrası sigortalı olanlar için bu düzenlemenin gündeme gelebileceğini belirten Erdursun, özellikle 2028 seçim döneminde konunun daha fazla konuşulabileceğini söyledi.

2024-08-18 11:58:29

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Erdursun, emeklilik için yaş şartına takılanlar için yeni bir düzenleme olabileceğini belirtti.

1999 REFORMU VE YAŞ ŞARTI

Türkiye'de 1999 yılında gerçekleştirilen sosyal güvenlik reformu, emeklilik için yaş şartı getirerek, birçok sigortalının emekliliğini ertelemesine neden olmuştu. 8 Eylül 1999'dan önce sigorta girişi yapmış ve prim gün sayısını doldurmuş olanlar, yaş haddine takıldıkları için emekli olamamıştı.

KADEMELİ EMEKLİLİK KANUNU YOLDA MI?

Kamu Son Haber'de yer alan bilgilere göre, Özgür Erdursun, kademeli emeklilik sistemiyle ilgili yaptığı açıklamalarda, "Kademeli emeklilik yasası çıkabilir, ancak şu anda hükümetin gündeminde bu konu yok" dedi. Özellikle 8 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olanlar için bu konunun ilerleyen dönemde gündeme gelebileceğini belirten Erdursun, "Özellikle 2028 seçim döneminde bu konunun daha fazla konuşulması muhtemel" ifadelerini kullandı.

EMEKLİLİK YAŞI KADEMELİ OLARAK DÜŞEBİLİR Mİ?

Erdursun, kademeli emeklilik sisteminin detaylarına değinerek, "Bu kademeli sistemde, kadınlar mevcut yaş şartlarından daha erken yaşta emekli olabilecek. Örneğin, kadınlar 58 yerine 46 yaşında, erkekler ise 60 yerine 48 yaşında emekli olabilir. Bu modelde, emeklilik yaşları 46, 48, 50, 52, 54 ve 56 yaş olarak kademeli şekilde ilerleyecek" diye belirtti.

EYT MAĞDURLARI VE SAYILAR

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Başkanı Mihriban Uğurlu, 1999-2008 yılları arasındaki EYT mağduru sayısının yaklaşık 4,5 milyon olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin ilk yüzer doğal gaz üretim platformu

iPhone bağımlıları 120 bin TL'lik telefon için geceden kuyruğa girdi

Kırmızı ette beklenen indirim gerçekleşiyor! Daha dazla düşüş olacak mı?

Türk Lirası varlıklara yönelik ilgi artıyor

20 Eylül 2024 Dolar ve Euro yükselişte: Merkez Bankası kararı sonrası kritik seviyeler!

Tarım Kredi'den gübre, ilaç ve tohum kampanyası