BIST 100, BIST 50 ve BIST 30’da kritik hisse değişiklikleri!

Borsa İstanbul’da 1 Ekim'den itibaren birçok endekste büyük değişiklikler yaşanacak. Yatırımcılar için önemli olan bu güncellemeler BIST 100, BIST 50 ve BIST 30 endekslerini etkileyecek.

2024-09-22 14:38:00

Borsa İstanbul (BIST), 1 Ekim 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere birçok endekste güncellemeye gidiyor. BIST 100, BIST 50 ve BIST 30 endekslerine yeni hisseler eklenirken, bazıları ise çıkarılacak. Bu değişiklikler yatırımcılar için dikkatle takip edilmesi gereken önemli gelişmeler arasında yer alıyor.

BIST 100'E GİRİP ÇIKAN HİSSELER

1 Ekim'den itibaren BIST 100 endeksine girecek paylar arasında Adel Kalemcilik, Altınay Savunma, Anadolu Sigorta, Beşiktaş Futbol, Çelebi, Fenerbahçe Futbol, Karsan, MLP Sağlık, Papilon Savunma ve Rönesans Gayrimenkul bulunuyor. Bosch Fren, Eczacıbaşı Yatırım, Europen, İş GYO, İzdemir Enerji, Kayseri Şeker, QUA Granite, SDT, Teknosa ve Yayla Gıda ise endeksten çıkarılacak.

BIST 50'DE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER

BIST 50 endeksine giren hisseler; Coca Cola İçecek, Kocaer Çelik, Reeder ve Vakıfbank olurken, CW Enerji, Europower Enerji, Girişim Elektrik ve Smart Güneş Enerji endeksten çıkarıldı. Koza Madencilik, Mavi Giyim ve Bera Holding yedek paylar olarak belirlendi.

BIST 30'DAN KİMLER ÇIKTI, KİMLER GİRDİ?

BIST 30 endeksine Migros, Türk Telekom ve Ülker eklenirken, Borusan Boru, Gübre Fabrikaları ve OYAK Çimento çıkarılacak. Yedek paylar arasında MİA Teknoloji, Anadolu Efes ve TAV Havalimanları yer alacak.

BIST 500 VE DİĞER ENDEKSLERDEKİ GÜNCELLEMELER

BIST 500 endeksine 14 yeni pay eklendi. Bunlar arasında AHES GYO, Altınkılıç, Cem Zeytin, DCT Trading, Efor Çay, Euro Yatırım Holding gibi şirketler bulunuyor. Endeksten çıkarılacak hisseler ise Atakule GYO, Avrasya GYO, Mazhar Zorlu Holding, Rodrigo, Viking Kağıt ve diğerleri oldu.

Küresel güçlere karşı ''Türkiye'' kozu! Artan etkimiz kıtaları aştı

Alman otomotiv devi iflas bayrağını çekti!

Hawkers Asian Street Food iflas dalgasıyla sarsıldı!

EYT ölmadan 48-51 yaşlarında erken emeklilik önaylandı

Konut kredisinde en uygun oran ne? Hangi banka veriyor? Oranlar güncellendi

BIST 100, BIST 50 ve BIST 30’da kritik hisse değişiklikleri!