Bitcoin'de komik olaylar dönüyor
Peter Todd, Satoshi Nakamoto olduğu iddialarını kesin bir dille reddetti: “Ben Satoshi değilim.” HBO’nun belgeselini ise hayatını tehlikeye atmakla suçladı.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-11 10:20:22

Güncelleme Tarihi: 2024-10-11 10:22:38

HBO'nun yeni belgeseli Money Electric: The Bitcoin Mystery, Satoshi Nakamoto'nun kimliği üzerine tartışmaları tekrar alevlendirdi. Belgeselde, Bitcoin çekirdek geliştiricisi Peter Todd'un Nakamoto olabileceği öne sürülüyor. Ancak Todd, bu iddiaları reddederek “Ben Satoshi değilim” dedi ve belgeseli "sorumsuz" olmakla suçladı.

"BEN SATOSHI NAKAMOTO DEĞİLİM"

Bitcoin çekirdek geliştiricisi Peter Todd, CNN'e verdiği röportajda, Nakamoto olduğu iddialarına yanıt vererek “Ben Satoshi değilim” dedi. HBO'nun Money Electric: The Bitcoin Mystery adlı belgeselinde, Nakamoto'nun kimliği üzerine yapılan spekülasyonlarda Todd'un ismi öne çıkarıldı. Ancak Todd, bu teoriyi “gülünç” bulduğunu belirtti ve belgeseli "hayatını tehlikeye atmakla" suçladı.

BELGESELDEKİ İDDİALAR GÜNDEMDE

HBO belgeselinde Satoshi Nakamoto'nun kimliğine dair teori, erken dönem Bitcoin yazıları ve kripto para dünyasının tanınmış isimleriyle yapılan röportajlara dayanarak Peter Todd'un Nakamoto olabileceği iddia ediliyor. Ancak Todd, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti.

NAKAMOTO'NUN KİMLİĞİ YILLARDIR GİZEMİNİ KORUYOR

Yıllar içinde birçok kişi Satoshi Nakamoto olabileceği yönünde iddialarla gündeme geldi. 2014'te Newsweek, fizikçi Dorian Nakamoto'yu işaret etmiş, Dorian bu iddiayı reddetmişti. 2015'te ise The New York Times, bilgisayar bilimci Nick Szabo'yu öne çıkardı. Craig Wright ise uzun süre Satoshi olduğunu iddia etmişti.

NAKAMOTO'NUN BITCOIN VARLIĞI PİYASAYI ETKİLEYEBİLİR

Satoshi Nakamoto, 2011'den bu yana ortadan kaybolmuş olsa da, cüzdanında tuttuğu büyük miktarda Bitcoin ile hala büyük bir etkiye sahip. Yaklaşık 1 milyon Bitcoin'e sahip olduğu düşünülen Nakamoto'nun varlıkları, günümüzde 62,4 milyar dolar değerinde.


Kaynak: Donanımhaber