Bitcoin için büyük yükseliş sinyali: Standard Chartered’dan uyarı!

Standard Chartered analisti Kendrick, ABD’deki faiz indirimleri ve Kamala Harris’in kriptoya desteği ile Bitcoin fiyatında büyük bir yükseliş beklentisi olduğunu açıkladı. Kripto yatırımcıları için önemli gelişmeler yaşanıyor!

2024-09-26 10:21:00

Standard Chartered analisti Kendrick, ABD'deki faiz indirimleri ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in kriptoya verdiği desteğin, Bitcoin fiyatında büyük bir yükselişi işaret ettiğini vurguladı. Analist, Bitcoin için olumlu bir görünüm sundu.

FAİZ İNDİRİMLERİ VE YATIRIM FIRSATLARI

Kendrick, ABD Merkez Bankası'nın (FED) geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği faiz indiriminin ardından, uzun vadeli borçlanma maliyetlerinin kısa vadeli borçlanma maliyetlerinden yüksek olduğunu belirtti. Bu durum, gelecekteki ekonomik büyüme konusunda iyimserlik işareti olarak değerlendiriliyor ve Bitcoin dahil olmak üzere yatırımlar için elverişli bir ortam yaratıyor.

YÜKSELEN AÇIK POZİSYONLAR

Son bir haftada Bitcoin'in fiyatında yaklaşık %6'lık bir artış yaşanmasına rağmen, yukarı yönlü Bitcoin opsiyonlarına olan açık pozisyonların artış hızının bununla sınırlı kalmadığı aktarıldı. Özellikle 100.000 dolar kullanım fiyatındaki açık pozisyonlardaki dikkat çekici artış, türev ticaretindeki diğer faktörlerin de etkili olduğunu gösteriyor.

KAMALA HARRIS'İN DESTEĞİ

Kendrick, New York'taki bir bağış etkinliğinde Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in yaptığı açıklamaların piyasa üzerinde etkili bir yeni faktör olduğuna dikkat çekti. Harris'in yapay zeka ve dijital varlıklara destek verme taahhüdü, yeniliği teşvik etme niyetini vurguladı. Harris'in, 22 Eylül Pazar günü kripto şirketlerine destek vereceğini açıklaması, 5 Kasım'daki sonuçların Bitcoin için olumlu olacağına işaret ediyor.

OLUMSUZ GÖRÜNÜM

Standart Chartered'ın dijital varlık araştırmaları başkanı, vadeli işlem pazarındaki gelişmelere de dikkat çekerek Bitcoin için olumlu bir görünüm sundu. Bu hafta, 27 Aralık opsiyon vadesi için yeni yukarı yönlü Bitcoin alımlarının eklenmeye başlandığı gözlemlendi. Bu ilginin, özellikle 100.000 dolar kullanım fiyatı etrafında yoğunlaştığı ifade edildi.

Türkiye'nin en iyi 5 market zinciri

Altın geriler mi? Dolar düşer mi? İslam Memiş yorumladı

Ziraat Katılım İlk Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı

Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması

Muğla’da konut fiyatları rekor kırdı! 1 metrekare 61 bin TL!

Altcoinde hızlı yükseliş