Dolar

32,5532

Euro

35,1442

Altın

2.463,06

Bist

10.527,28

BlackRock, milyar dolarlık şirketi 'yuttu'

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi, ABD merkezli BlackRock milyar dolarlık bir şirketi daha bünyesine kattı. Şirketin, İngiliz finansal veri sağlayıcısı Preqin'in 3,2 milyar dolara satın aldığı bildirildi.

2 Gün Önce Güncellendi

2024-07-01 16:26:56

BlackRock, milyar dolarlık şirketi 'yuttu'

BlackRock'tan yapılan yazılı açıklamada, İngiliz finansal veri sağlayıcısı Preqin'in, BlackRock'un 3,2 milyar dolarlık nakit satın alma teklifini kabul ettiği belirtildi.

BlackRock, satın almanın fon yöneticileri için veri, araştırma ve yatırım sürecini bir araya getirerek yazılım bölümü Aladdin'i güçlendirmeyi hedefliyor.

3,2 milyar dolarlık satın almanın, gerekli izinlerin ardından bu yıl tamamlanması bekleniyor.

2003'te kurulan Preqin, özel sermaye, hedge fonlar, altyapı, gayrimenkul ve doğal kaynaklar varlık sınıfları hakkında veriler sunmanın yanı sıra en iyi performans gösteren özel sermaye ve girişim sermayesi fon yöneticilerinin sıralamalarını yayınlayarak küresel alternatifler piyasasına odaklanıyor.

Şirket, çoğunluğu Asya-Pasifik bölgesinde olmak üzere dünya çapında yaklaşık 500 araştırmacı istihdam etmekte.

GOOGLE, BLACKROCK ŞİRKETİNDEN HİSSE ALDI

Öte yandan Google, BlackRock fonuna ait Tayvan'ın New Green Power şirketinden hisse aldığını bildirdi.

Şirket, kendisinin ve tedarikçilerinin karbon emisyonlarını azaltmaya yardımcı olmak için New Green Power'dan 300 megawatt'a kadar yenilenebilir enerji satın alabileceğini söyledi.

Google'ın Veri Merkezi Enerjisi Küresel Başkanı Amanda Peterson Corio, "Bu yatırımın amacı gerçekten de Tayvan'da büyük ölçekli bir güneş enerjisi hattının kurulmasını desteklemek" dedi.

BlackRock'un, Bloomberg, Londra Borsası ve S&P Global'in tekliflerini geride bırakarak Preqin'i satın alması dikkati çekti.

Haber Ara