Dolar

34,0893

Euro

37,9414

Altın

2.815,14

Bist

9.758,14

Brezilyalı şirket 88 Milyon Dolarlık Türk devini satın aldı

WEG, Türkiye’nin önde gelen elektrik motoru üreticisi Volt Motor’u 88 milyon dolara satın alarak, global büyüme stratejisinde dev bir adım attı.

4 Gün Önce Güncellendi

2024-09-13 23:21:35

Brezilyalı şirket 88 Milyon Dolarlık Türk devini satın aldı

Brezilya merkezli WEG S.A., Türkiye'nin önde gelen sanayi ve ticari elektrik motorları üreticisi Volt Motor'u 88 milyon dolara satın almak için bir sözleşme imzaladı. Bu anlaşma, Saya Holding iştiraki Volt Motor'un WEG tarafından devralınmasını öngörüyor. WEG Finans Direktörü André Menegueti Salgueiro, bu haberi hissedarlara ve kamuoyuna duyurdu. Satış, Rekabet Kurumu tarafından onaylanacak prosedürlerin tamamlanmasıyla resmileşecek.

YENİ PAZARLARA ERİŞİM VE LOJİSTİK AVANTAJI

WEG'in Endüstriyel Elektrik Motorları Genel Müdürü Rodrigo Fumo, bu satın alma ile Doğu Avrupa, Ortadoğu, Orta Asya ve Kuzey Afrika pazarlarında büyüme hedeflerini gerçekleştireceklerini belirtti. "Volt Motor'un Türkiye'deki konumu, iki büyük limana yakınlığı ve gelişmiş karayolu ağları ile bize stratejik lojistik avantajlar sağlıyor" dedi. Rodrigo Fumo, WEG'in global büyüme stratejisi doğrultusunda Volt Motor'un tasarım ve üretim gücünün kendilerine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

SAYA HOLDING'İN YENİ STRATEJİSİ

Saya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Mengi, satışın ardından holdingin inovasyon ve yüksek teknoloji merkezli yeni alanlara odaklanacağını belirtti. Volt Motor'un Türkiye'nin en güçlü elektrik motoru üreticilerinden biri haline gelmesini sağladıklarını ifade eden Mengi, “Artık yeni teknolojilere odaklanarak rekabet gücümüzü artırmayı hedefliyoruz” dedi.

VOLT MOTOR: STRATEJİK BİR KAZANIM

Bu satın alma ile WEG, Volt Motor'un 450 kW'a kadar tek fazlı ve üç fazlı motorlar üreten İzmir'deki 27.000 m²'lik üretim tesisini ve 690 kişilik çalışan kadrosunu bünyesine katmış olacak. Bu önemli adım, WEG'in endüstriyel motorlar pazarındaki konumunu daha da güçlendirecek.

Haber Ara