Dolar

34,0912

Euro

37,9528

Altın

2.812,70

Bist

9.758,14

Çalışanın hatası beyaz eşya devini batırmak üzere!

Bir çalışanının fiyatlandırma hatası, Çin merkezli çamaşır makinesi üreticisini iflasın eşiğine getirdi. 142 milyar liralık zararla karşı karşıya kalan şirket, mahkeme kararıyla bu büyük hatayı düzeltmeye çalışıyor.

4 Gün Önce Güncellendi

2024-09-13 23:31:07

Çalışanın hatası beyaz eşya devini batırmak üzere!

Dünya genelinde çamaşır makinesi satan dev bir beyaz eşya firması, 20 dakikalık bir hata yüzünden iflas tehlikesiyle karşı karşıya. Çalışanın yaptığı fiyatlandırma hatası, şirkete yaklaşık 142 milyar liralık zarar getirdi. Şirket şimdi bu kaybı kapatmanın yollarını arıyor ve iflasın eşiğinde.

Çin merkezli çamaşır makinesi üreticisi dev bir firma, internetteki fiyatlandırma hatası nedeniyle 70 milyon yuan (yaklaşık 334 milyon TL) değerindeki ürünleri 40 milyon yuan (yaklaşık 191 milyon TL) gibi düşük bir fiyata satmak zorunda kaldı. Hata sadece 20 dakika sürdü, ancak firmanın başını büyük derde soktu.

ÇALIŞAN, HATAYI KABUL EDİP ÖZÜR VİDEOSU YAYINLADI

Firmanın yanlış fiyatlandırmadan sorumlu çalışanı, çektiği özür videosunda, “Her şeyimi satsam bile zararı karşılayamam” diyerek zararın büyüklüğüne dikkat çekti. Şirket, bu büyük hatanın düzeltilmesi için müşterilerden siparişlerini iptal etmelerini rica etti.

MAHKEME KARARI BEKLENİYOR

Şirket, müşterilere yanlış fiyatlandırmanın iptali için mahkemeye başvurdu. Mahkemede yeterli kanıt sunulamaması halinde, dev firma iflasla baş başa kalabilir. Mahkeme süreci, firmanın geleceği açısından hayati önem taşıyor.

Haber Ara