Cuma günü satılan hisse parası ne zaman hesaba geçer? Pazartesi çekilir mi?
Borsa yatırımcıları hisse satışından sonra paralarını ne zaman çekecekleri sorusuna yanıt arıyor. Peki Cuma satılan hisse parası ne zaman hesaba geçer? Pazartesi çekilir mi?

Oluşturma Tarihi: 2023-02-03 17:01:31

Güncelleme Tarihi: 2023-02-03 17:01:31

Borsa İstanbul'a son zamanlarda büyük bir ilgi var. Yatırımcı sayısı bakımından rekor üstüne rekor kıran Borsa İstanbul'da hisse alıp satan yatırımcılar satış sonrası paralarını hemen kullanmak istiyor. Ancak kurallar gereği hisse satışından geriye kalan para anında yatırımcıların hesabına geçmiyor. Cuma günü satılan hisse parası ne zaman hesaba geçer? sorusu ise son zamanlarda pek çok kişi tarafından soruluyor.

Cuma günü satılan hisse parası ne zaman hesaba geçer?

Borsada hisse satışı sonrası elde kalan bakiye BİST kuralları gereği 2 iş günü sonrasında çekiliyor. Cuma günü hisse satışı yapan yatırımcılar paralarını çekmek için yada farklı bir yatırımda kullanmak için 2 iş günü beklemek zorunda.

Cuma günü satlan hisse parası Pazartesi çekilir mi?

Cuma günü satılan hissenin tutarı Pazartesi günü çekilemez. Satış 2 iş günü sonra yani Salı günü yatırımcıların hesabına geçer.

Hafta içi hisse satışı parası ne zaman hesaba geçer?

Hissenin satışı saat 10:00'dan 18:05'e kadar yapıldığı gün 1. gün olur. Yani Pazartesi günü mesai saatleri içinde hisse satışı yapan bir yatırımcı Çarşamba günü hisse satış bedelini bankadan çekebilir.

Borsada Cuma günü satılan hisse tutarı Salı günü çekilir mi?

Cuma günü mesai saatleri içinde satılan hisseler için ödemeler 2 gün sonra yapılır. Para salı günü kullanıma açılır.

T2 ne zaman çekilir?

Yatırımcıların aldıkları ya da sattıkları hisse senetleri 2 gün boyunca burada saklanmaktadır. Takas günü ise T+2 şeklinde, işlemi izleyen ikinci iş günüdür. Yani söz konusu hisse senedi ile ilgili işlem gerçekleştikten 2 gün sonra para hesaba geçer.

Borsada aynı gün kaç kere hisse alınıp satılır?

Borsaya yeni girenler bir günde kaç kez hisse alınıp satıldığı sorusuna da yanıt arıyor. Borsa İstanbul'da birçok hisse günlük alınıp satılabilir. Ancak bazı cezalı hisseler için tedbir uygulanabilir. Alınan hisse aynı gün satılamıyor ise bu, hissenin brüt takasta olduğunu göstermektedir. Aynı zamanda brüt takasta olan bir hissenin satışı sonrası başka hisse de alınamaz en az 1 gün daha beklemesi gerekmektedir.

Borsa Hisse Satış Saatleri

13:00-14:00 Gün ortası tek fiyat seansı (Emir Toplama)
13:55-14:00 Eşleştirme / Fiyat Belirleme
14:00-18:00 Sürekli İşlem
18:01-18:05 Kapanış Seansı

Borsa İstanbul nedir?

Borsa İstanbul ya da kısaca BİST, Türkiye'de 1985 yılında açılan sermaye piyasasında faaliyet gösteren Türk ve yabancı kaynaklı bankalara, aracı kurumlara saklama ile takas hizmeti verir. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (kısaca İMKB) olan adı 5 Nisan 2013 tarihinde "Borsa İstanbul" olarak değiştirilmiştir. Ayrıca "Yatırıma değer!" resmî slogan olarak kabul edilmiştir

24 Şubat 2017 yılında yayımlanan kararname ile devlete ait bütün hisselerinin Türkiye Varlık Fonuna devredilmesi kararlaştırılmıştır.

13 Haziran 2017 tarihinde BİST 100 endeksi 100.000 puanı gördü.

27 Temmuz 2020 tarihinden itibaren endeks 23 yıl önceki haline döndürülerek iki sıfır atılmıştır.