Dolar

34,2081

Euro

37,0435

Altın

2.996,16

Bist

8.654,39

Dermatoloji Uzmanı ve aynı zamanda Yazar olan Dr. Mustafa Tümtürk Kimdir?

Akademik çevre ve hastaları tarafından sevilen Uzman Doktor Mustafa Tümtürk, hayatını bilime ve tıbba adayan bir bilim insanıdır. Geçtiğimiz günlerde yayımladığı “Sosyal Bir Olgu Olarak Hastaneler ve Halkla İlişkiler” ve “The Role Of Public Relations In Hospitals“ kitapları ile birlikte Tümtürk’ü yakından tanımak isteyen ve tedavi olmak isteyen insanlar tarafından aldığı eğitimler merak konusu oldu. Peki, Uzm. Dr. Mustafa Tümtürk kimdir ve hakkında bilinmeyenler nelerdir?

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-02-15 23:02:11

Dermatoloji Uzmanı ve aynı zamanda Yazar olan Dr. Mustafa Tümtürk Kimdir?

Uzm. Dr. Mustafa Tümtürk kimdir?

1984 yılında dünyaya gelen ve aslen Ankaralı olan Uzman Doktor Mustafa Tümtürk, orta öğrenimini 1999 yılında Ankara Polatlı Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 2002 yılında Afyon Süleyman Demirel Fen Lisesi'nden mezun olduktan sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde lisans öğrenimine başladı.

WhatsApp Image 2023-02-15 at 22.36.15

2009 yılında “Tıp Doktoru” unvanıyla mezun olduktan sonra, mecburi hizmetinde Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde Acil Servis Hekimliği ve Siirt 112 Acil Servis Hizmetleri İstasyonu'nda Sorumlu Hekimlik görevlerini yürüttü.

Başarısı, Başhekim Yardımcılığı'na yükseltti

2011-2014 yılları arasında Siirt Pervari Aile Sağlığı Merkezi'nde Aile hekimi olarak görev yaptığı sırada Siirt Valiliği tarafında 2 kez üst üste Başarı Belgesi ile onurlandırılan Dr. Tümtürk 2014 yılında Aile Hekimliği görevinden ayrılarak, İstanbul'da T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi'ne Başhekim Yardımcısı olarak atandı.

Uzmanlık alanı dermatolojiden yana oldu

2017 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi MBA (İşletme Yönetimi) Yüksek Lisans Programı'nı başarıyla bitirdikten sonra, 2021 yılına kadar Avrupa'nın 1931 yılında kurulmuş köklü kliniklerinden olan BELMAPO Department of Dermatovenereology and Cosmetology'de Dermatoloji ihtisasını yapmıştır. 2021-2022 yılları arasında Türkiye'nin sayılı kliniklerinden olan T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Dermatoloji Kliniği'nde 1 yıl süreyle bilgi, deneyim ve becerisini artırarak “Uzman Hekim” unvanını almış ve halen dermatoloji uzmanı olarak çalışmaktadır. “Türk Dermatoloji Derneği”, “Deri ve Zührevi Hastalıklar Derneği”, “Estetik ve Kozmetik Dermatoloji Derneği” ve “European Academy of Dermatology and Venereology” üyesi olup; sağlık hizmetleri, hastane yönetimi, sağlık teknolojileri, sağlık bilişimi, dermatoloji ve kozmetoloji alanlarında çok sayıda seminer, kurs, kongre ve sertifikasyon programına katılmıştır.

İki dil biliyor

Dr. Tümtürk, sadece tıp alanında kendisini geliştirmekle kalmamış aynı zamanda Rusça ve İngilizce öğrenerek farklı alanlarda da başarısını göstermiştir. Kendisinden tedavi almak isteyen yabancı hastalarla kendi dillerinde iletişim kurabildiği için birçok yabancı hasta tarafından tercih edilen bir doktor olarak tanınmaktadır.

Haber Ara