Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Doğalgaza yeni model geliyor! Faturalar gelire göre düzenlenecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğalgaza zam gelip gelmeyeceği konusunda yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadele vurgusu yaparak, 'Mümkün olduğu kadar zamsız götürmek istiyoruz' dedi. Ayrıca gelire göre faturalandırma modeline geçileceğini de duyurdu.

6 Saat Önce Güncellendi

2024-09-21 16:48:25

Doğalgaza yeni model geliyor! Faturalar gelire göre düzenlenecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaklaşan kış öncesinde doğalgaz fiyatlarına zam olup olmayacağı konusuna açıklık getirdi. "Enerji fiyatlarının enflasyon etkisini göz önünde bulundurarak çalışıyoruz" diyen Bakan Bayraktar, mümkün olduğunca zam yapmamaya çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, gelire göre faturalandırma döneminin de yaklaştığını duyurdu.

TÜRKİYE'NİN ENERJİDE CARİ AÇIK MÜCADELESİ

Bayraktar, Habertürk TV'de yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin enerji ithalatının ülke cari açığındaki en büyük faktörlerden biri olduğunu belirterek, 2023 yılında enerji için 70 milyar dolar harcandığını söyledi. Bayraktar, enerji üretiminin artırılmasıyla ithalatın %15 oranında düşürüleceğini kaydetti.

FATURALARA DEVLET DESTEĞİ DEVAM EDECEK

Bakan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz faturalarında devletin %60 oranında destek sağladığını belirterek, bu desteğin devam edeceğini ifade etti. Ancak, çok tüketen fertlerin bu maliyetlere katlanacağı yeni bir modelin de yolda olduğunu belirtti.

DOĞALGAZA ZAM YOK MU?

Bayraktar, doğalgaza zam olup olmayacağı sorusuna şu cevabı verdi: "Enflasyonun aşağı gidişini hızlandırmak için mümkün olduğu kadar zamsız götürmek istiyoruz." Enerji fiyatlarının enflasyon üzerindeki etkisine dikkat çeken Bayraktar, yeni bir zam yapılmaması için çalıştıklarını vurguladı.

GELİRE GÖRE FATURALANDIRMA DÖNEMİ

Bakan Bayraktar, gelire göre faturalandırma modeline geçileceğini açıklayarak, tüketim miktarına göre daha fazla harcayan fertlerin maliyetine katlanacağını belirtti. 2025'te hayata geçirilmesi planlanan bu sistemin, özellikle yüksek tüketim gruplarını hedeflediğini açıkladı.

SON VİDEO HABER

Sosyal medyada çıplak görüntü şantajı!

Haber Ara