Dolar

34,0577

Euro

38,0051

Altın

2.812,72

Bist

9.774,49

Dolar rallisi mi geliyor? Barclays'in beklentisi ne?

Barclays, yatırımcıların Fed'in faiz indirimlerini aşırı fiyatladığını belirterek, doların ralli yapacağını öngördü. ABD perakende satış verisinin güçlü gelmesi durumunda, piyasaların küçük bir faiz indirimi beklemesi doların yükselişine yol açabilir.

2 Gün Önce Güncellendi

2024-09-17 16:10:33

Dolar rallisi mi geliyor? Barclays'in beklentisi ne?

Barclays, yatırımcıların Fed'in faiz indirimlerinin boyutunu fazla fiyatladığını ve ABD perakende satış verisini hafife aldığını belirterek, doların güçlü bir ralli yapacağını öngördü. Ekonomistlerin medyan beklentisi, perakende satışların ağustos ayında yüzde 0,2 düşeceği yönünde. Ancak beklentilerin aksine, güçlü perakende satış verileri piyasa fiyatlamalarını küçük bir faiz indirimi doğrultusunda kaydırabilir, bu da doların yükselmesine yol açabilir.

ABD PERAKENDE SATIŞLARI DOLAR RALLİSİNE İŞARET Mİ?

Barclays Döviz stratejisti Skylar Montgomery Koning, "Yatırımcıların Fed'in faiz indirimlerinin kapsamını aşırı fiyatladığını" belirterek, doların yükselişe hazır olduğunu söyledi. Geçen ayın perakende satış verilerinin çok güçlü olduğunu vurgulayan Koning, "Beklentilerde sapma yaşandığında dolar ralli yapıyor" ifadelerini kullandı.

PİYASADA FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ FAZLA MI ABARTILIYOR?

Yatırımcıların Fed'in faiz indirimlerini sürekli olarak fazla tahmin ettiğini belirten Montgomery Koning, "Bu beklentilerde bir sapma yaşandığında, işte o zaman dolar ralli yapıyor" dedi. Barclays, perakende satış verisinin tahminlerden daha güçlü gelmesi durumunda doların önemli bir yükseliş yaşayabileceğini öngörüyor. Piyasadaki ekonomistler ise otomobil satışlarındaki zayıflığın perakende satışları aşağı çektiğini düşünüyor. Ancak, güçlü bir perakende satış verisi, işgücü piyasasındaki yavaşlamanın tüketiciler üzerinde beklenen etkiden daha az olduğunu gösterebilir.

FED FAİZ KARARI VE DOLAR: NE BEKLİYORUZ?

Montgomery Koning, "Fiyatlama 25 baz puanlık indirime doğru kayabilir" diyerek, Bloomberg Dolar Endeksi'nin bu haberlerle yüzde 1 yükselebileceğini tahmin etti. Piyasalar, Fed'in yaklaşan faiz kararı ve ABD perakende satışları ile ilgili gelişmeleri yakından izliyor. Beklenenden güçlü bir veri, doların ralli yapmasına sebep olabilir.

SON VİDEO HABER

Lübnan ordusu 'şüpheli cihaz' peşinde

Haber Ara