Dolar

34,1623

Euro

38,1653

Altın

2.914,46

Bist

9.777,46

Dolmabahçe'de dev toplantı: 3,5 trilyon dolarlık katılım

Dolmabahçe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Yatırım Danışma Konseyi toplantısına, 13 ülkeden enerji ve teknoloji devleri katılıyor. Toplantının amacı, Türkiye'deki yatırım ortamını iyileştirmek.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-29 21:06:48

Dolmabahçe'de dev toplantı: 3,5 trilyon dolarlık katılım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında İstanbul'da gerçekleştirilen Yatırım Danışma Konseyi'nin 10'uncu toplantısı, 13 ülkeden dünya devi şirketlerin katılımıyla başladı. Bu toplantı, toplamda yaklaşık 3,5 trilyon dolarlık bir ekonomik güce sahip katılımcıları bir araya getiriyor.

YATIRIMCILARIN İLGİSİ

Toplantı, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde, 2016'dan bu yana yapılan ilk toplantı olma özelliğini taşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Türkiye'deki yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla enerji, otomotiv, teknoloji, varlık yönetimi, finansal hizmetler, ulaşım ve telekomünikasyon sektörlerinden önemli şirketlerin üst düzey yöneticileri yer alıyor.

Toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de bir sunum yapması öngörülüyor.

DÜNYA DEVLERİ YER ALIYOR

Katılımcı şirketler arasında Templeton Asset Management, Katar Yatırım Otoritesi-QIA, Vitol, Emirates NBD, Mitsubishi Corporation, Chery, ACWA Power, MASDAR ve BRF gibi büyük isimler bulunuyor. Bu şirketler, Türkiye'deki potansiyel yatırımları değerlendirecek.

SONUÇ BİLDİRGESİ BEKLENİYOR

Toplantı sonunda, uluslararası yatırımcıların Türkiye'deki yatırım ortamına yönelik değerlendirmeleri paylaşılacak. Yatırımcı şirketlerle istişare yapılarak hazırlanacak bir sonuç bildirgesi, katılımcı temsilcilerden biri tarafından kamuoyuna açıklanması planlanıyor.

SON VİDEO HABER

Seren Serengil: Önce tarikat ve cemaatleri kapatacaklar

Haber Ara